Андрија Живковић: Србија треба да је свима светиња!

Претурио је Андрија Живковић у 2015. години свашта преко леђа. Било је много радости, сетимо се злата на Мундијалиту, потом и лепе европске јесени Партизана, која се, нажалост, завршила несрећно.

Фудбал 03.01.2016 | 20:40
Андрија Живковић: Србија треба да је свима светиња!

Али, живот иде даље, а Жиле очекује још бољу годину.

Шта, поред доброг здравља, желиш себи у Новој години?

- За играче здравље је најважније, дакле желим сезону без повреда, као и напредак у каријери, добру форму и да ме срећа прати. Знамо колико је она битна, а посебно у фудбалу.

У ком би клубу волео да дочекаш 2017. годину?

- Познато је да сам ја од оних који стоје са обе ноге на земљи. Мој уговор са Партизаном је до лета. А, све друго што буде долазило, нека буде плод мог доброг рада. Али, не кријем да ми се свиђају Бундеслига и Примера.

Како планираш да проведеш празнике?

- Ове године требало би да се окупим са друштвом, па можда пар дана одемо на Копаоник. То су моји другари с којима сам одрастао. Знате да сам из Ниша па сам сваки слободан тренутак користио да из Београда одем тамо и будем уз своју породицу и пријатеје.

Твоја оцена 2015. године?

- У Партизану нам је фалило спортске среће. Све је било надомак руке и то је најтежи пораз у мојој каријери - меч који смо изгубили од Аугзбурга. С друге стране, освојио сам злато на Светском првенству и то је нешто о чему сваки спортиста сања. Година је баш била црно-бела.

С ким си китио јелку, можда са неком девојком?

- За то су биле задужене мама и сестра. Девојку немам.

И репрезентацији Србије требаће срећа?

- Као што је дрес и грб мог клуба светиња, тако треба да буде и за све који носе дрес наше државе. Љубав према фудбалу, нацији, као и заједништво довело нас је до злата.

С ким се виђаш од златних другова са Новог Зеланда?

- Дружим се са Шапоњићем и Стевановићем, виђамо се и у клубу. Грујића сретнем, као и пар других момака.

Гробари, ваљак ће опет да меље

Шта желиш „гробарима“ за Нову годину?

- Захваљујем се навијачима на подршци. Знамо колико су и они туговали и тешко подносили поразе као и ми у свлачионици. Желим свима добро здравља и бољитак на приватном плану, а и поручио би им да не брину - „парни ваљак“ ће да меље! Кризе се дешавају, али после њих Партизан се увек враћао јачи!

Коментари / 0

Оставите коментар