Златан: Енглези, што ми не понудите уговор?!

Без обзира на помало избледелу крштеницу шведски нападач је и даље на мети највећих клубова. После Шведске, Холандије, Италије, Шпаније и Француске, да ли је време да се Златан појави и у Енглеској?

Фудбал 03.01.2016 | 16:40
Златан: Енглези, што ми не понудите уговор?!

Истакао је више пута у току своје каријере Златан Ибрахимовић, а нарочито када је ушао у четврту деценију живота, да му је велика жеља да одигра бар једну сезону у Премијер лиги. Како му уговор са Пари Сен Жерменом истиче у јулу ове године, полако ће стизати понуде за њега, али где ће га пут одвести?

У каријери је већ наступао у лигама Шведске, Холандије, Италије (три клуба), Шпаније и Француске, али његова каријера, без обзира на број трофеја освојеним у набројаним првенствима, не би била комплетна без бар једне године проведене у Премијер лиги.

Кажу да је премлад за одлазак у неку од "пензионерских лига" попут МЛС, али да ли је престар да у топ клубу у Енглеској буде први нападач? Да ли би могао да игра за Челси, Манчестер јунајтед, Манчестер сити, Арсенал...Ливерпул?

Његов агент Мино Рајола додатно је распалио "ватру" око трансфера...

Упозорио је да његов играч неће отићи из ПСЖ-а у зимском прелазном року, али је казао да би највише волео да га види у Премијер лиги од наредне сезоне. Многи ће рећи да су то само његове речи, али може се између редова прочитати да је он пренео Златанову жељу...

"Волео бих да га видим у Премијер лиги. Мислим да је игра у тој лиги просто створена за његове врлине: снагу, умешност, технику. И атмосфера на стадионима је фантастича... Он ће по први пут у животу бити слободан агент овог лета и по први пут он може да сачека све понуде и одлучи шта жели да ради у наставку каријере", казао је "други агент света" Мино Рајола за Скај Спортс.

Није познато да ли су стигле понуде премијерлигаша, али га хоће тимови из Катара, МЛС и "његов" Милан.

"Имамо доста 'пројеката' и понуда на столу, али ништа још нисмо одлучили. Да ли може да оде у Енглеску? У теорији да, јер је слободан агент и има заинтересованих, али шта ћемо урадити на крају заиста не знам у овом тренутку", поручио је Рајола.

Да ли се на крају крајева можда чека и разрешење око тога ко ће наредног лета водити најјаче клубове у Енглеској? Сигурни су само Јирген Клоп и Арсен Венгер...

Коментари / 0

Оставите коментар