Мари: Циљ ми је да се приближим Новаку!

Други тенисер света Енди Мари рекао је да му је циљ у 2016. години да се приближи Новаку Ђоковићу, који је неприкосновен на првом месту АТП листе.

Тенис 03.01.2016 | 19:40
Мари: Циљ ми је да се приближим Новаку!

Мари ће сезону званично сезону започети веома касно, тек на Аустралијан Опену, пошто је одлучио да игра Хопман куп у пару са сународницом Хедер Вотсон.

“Прошле године сам играо веома добро овде и победио сам у три сингл меча. Морамо да будемо бољи у миксу. Стигао сам рано у Перт да бих се навикао на тешке услове”, истакао је Мари.

Најбољи британски тенисер истакао је да је одлучан у намери да освоји своју прву титулу на Аустралијан Опену, где је четири пута стигао до финала. Ипак, сва четири пута је поражен – једном од Роџера Федерера, а четири пута од Ђоковића.

“Играо сам свој најбољи тенис у Мелбурну. Током целе каријере сам стизао до саме завршнице у Мелбурну, долазио сам у прилику да освојим титулу, али никада нисам успевао да превазиђем последњу препреку. Надам се да ћу ове године то успети”, нагласио је Мари.

Мари је прошлу годину завршио на другом месту посебно захваљујући финалу у Мелбурну, где је Федерер поражен у трећем колу од Андреаса Сепија. Њих двојица су били главни Новакови пратиоци, за чију сезону Мари каже да је била импресивна.

“Волео бих да се приближим Новаку, чак и да он задржи константност од прошле сезоне. Био је невероватно импресиван, играо је у финалу свих највећих турнира на свету”, истакао је Мари.

Аустралијан Опен на програму је од 18. до 31. јануара.

Коментари / 0

Оставите коментар