Mari: Cilj mi je da se približim Novaku!

Drugi teniser sveta Endi Mari rekao je da mu je cilj u 2016. godini da se približi Novaku Đokoviću, koji je neprikosnoven na prvom mestu ATP liste.

Tenis 03.01.2016 | 19:40
Mari: Cilj mi je da se približim Novaku!

Mari će sezonu zvanično sezonu započeti veoma kasno, tek na Australijan Openu, pošto je odlučio da igra Hopman kup u paru sa sunarodnicom Heder Votson.

“Prošle godine sam igrao veoma dobro ovde i pobedio sam u tri singl meča. Moramo da budemo bolji u miksu. Stigao sam rano u Pert da bih se navikao na teške uslove”, istakao je Mari.

Najbolji britanski teniser istakao je da je odlučan u nameri da osvoji svoju prvu titulu na Australijan Openu, gde je četiri puta stigao do finala. Ipak, sva četiri puta je poražen – jednom od Rodžera Federera, a četiri puta od Đokovića.

“Igrao sam svoj najbolji tenis u Melburnu. Tokom cele karijere sam stizao do same završnice u Melburnu, dolazio sam u priliku da osvojim titulu, ali nikada nisam uspevao da prevaziđem poslednju prepreku. Nadam se da ću ove godine to uspeti”, naglasio je Mari.

Mari je prošlu godinu završio na drugom mestu posebno zahvaljujući finalu u Melburnu, gde je Federer poražen u trećem kolu od Andreasa Sepija. Njih dvojica su bili glavni Novakovi pratioci, za čiju sezonu Mari kaže da je bila impresivna.

“Voleo bih da se približim Novaku, čak i da on zadrži konstantnost od prošle sezone. Bio je neverovatno impresivan, igrao je u finalu svih najvećih turnira na svetu”, istakao je Mari.

Australijan Open na programu je od 18. do 31. januara.

Komentari / 0

Ostavite komentar