Џерард се повлачи у 2016. - биће менаџер!

Легендарни фудбалер Ливерпула Стивен Џерард каже да ће му б2016. година бити последња као професионалном фудбалеру.

Фудбал 03.01.2016 | 10:40
Џерард се повлачи у 2016. - биће менаџер!

Џерард је летос потписао уговор са Лос Анђелес Галаксијем на годину и по дана, али му тешко падају путовања по САД.

“Нисам сто посто сигуран, али ово ће ми вероватно бити последња година као играчу“, рекао је Стиви Џи, који је у претходних неколико недеља био међу “својима“, у Ливерпулу.

“Попричао сам са Клопом – још нисам добио понуду, али у клубу су му јасно ставили до знања да желе да се вратим, мада није било конкретног разговора у смислу ’желимо да радиш то и то’. Увек сам пристрасан када је реч о Ливерпулу и, када сам код куће, радићу као коментатор и ићи ћу по клубовима како бих стекао још искуства гледајући и учећи од других менаџера“, додао је 35-годишњи фудбалер.

Џерард каже да ће бити слободан од новембра или децембра и да ће се трудити да што пре добије тренерску лиценцу, а такође је апеловао и на друге клубове да своје легенде задрже у клубу.

“Они би требало да добијају понуде које не могу да одбију. Ако играч има 100 наступа за репрезентацију и 700 за клуб, како ФА и клуб могу те тако да га пусте? Такви играчи имају да понуде толико тога. Много клубова додуше то и не ради – Гигс је остао у Јунајтеду, Гвардиола у Барселони“, закључио је Џерард.

Стивен Џерард легенда Ливерпула, који је љетос напустио клуб и отишао у ЛА Галакси, планира се вратити на "Енфилд Роуд" у улози једног од клупских тренера.

Иако каже да још увијек није сасвим сигуран, Џерард озбиљно размишља о томе да ове године оконча играчку каријеру. С Ливерпулом, у којем је провео цијелу каријеру до одласка у Америку, освојио је десет трофеја.

Истовремено, жали што вријеме проведено у репрезентацији није искористио да се ишколује и дође до тренерске лиценце.

"Жао ми је што се много раније нисам почео школовати за тренерску улогу. Све те године у репрезентацији, када сам имао слободног времена, проводио сам у соби досађујући се. Волио бих да сам дошао до тренерске лиценце. Сада бих лакше стигао до про-лиценце", каже Џерард.

Додао је да му је жеља да водећи играчи из његове генерације остану уз репрезентацију у било каквој улози. У својој блиставој каријери Џерард је уписао 708 наступа за Ливерпул и чак 114 за Енглеску.

Коментари / 0

Оставите коментар