Džerard se povlači u 2016. - biće menadžer!

Legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard kaže da će mu b2016. godina biti poslednja kao profesionalnom fudbaleru.

Fudbal 03.01.2016 | 10:40
Džerard se povlači u 2016. - biće menadžer!

Džerard je letos potpisao ugovor sa Los Anđeles Galaksijem na godinu i po dana, ali mu teško padaju putovanja po SAD.

“Nisam sto posto siguran, ali ovo će mi verovatno biti poslednja godina kao igraču“, rekao je Stivi Dži, koji je u prethodnih nekoliko nedelja bio među “svojima“, u Liverpulu.

“Popričao sam sa Klopom – još nisam dobio ponudu, ali u klubu su mu jasno stavili do znanja da žele da se vratim, mada nije bilo konkretnog razgovora u smislu ’želimo da radiš to i to’. Uvek sam pristrasan kada je reč o Liverpulu i, kada sam kod kuće, radiću kao komentator i ići ću po klubovima kako bih stekao još iskustva gledajući i učeći od drugih menadžera“, dodao je 35-godišnji fudbaler.

Džerard kaže da će biti slobodan od novembra ili decembra i da će se truditi da što pre dobije trenersku licencu, a takođe je apelovao i na druge klubove da svoje legende zadrže u klubu.

“Oni bi trebalo da dobijaju ponude koje ne mogu da odbiju. Ako igrač ima 100 nastupa za reprezentaciju i 700 za klub, kako FA i klub mogu te tako da ga puste? Takvi igrači imaju da ponude toliko toga. Mnogo klubova doduše to i ne radi – Gigs je ostao u Junajtedu, Gvardiola u Barseloni“, zaključio je Džerard.

Stiven Džerard legenda Liverpula, koji je ljetos napustio klub i otišao u LA Galaksi, planira se vratiti na "Enfild Roud" u ulozi jednog od klupskih trenera.

Iako kaže da još uvijek nije sasvim siguran, Džerard ozbiljno razmišlja o tome da ove godine okonča igračku karijeru. S Liverpulom, u kojem je proveo cijelu karijeru do odlaska u Ameriku, osvojio je deset trofeja.

Istovremeno, žali što vrijeme provedeno u reprezentaciji nije iskoristio da se iškoluje i dođe do trenerske licence.

"Žao mi je što se mnogo ranije nisam počeo školovati za trenersku ulogu. Sve te godine u reprezentaciji, kada sam imao slobodnog vremena, provodio sam u sobi dosađujući se. Volio bih da sam došao do trenerske licence. Sada bih lakše stigao do pro-licence", kaže Džerard.

Dodao je da mu je želja da vodeći igrači iz njegove generacije ostanu uz reprezentaciju u bilo kakvoj ulozi. U svojoj blistavoj karijeri Džerard je upisao 708 nastupa za Liverpul i čak 114 za Englesku.

Komentari / 0

Ostavite komentar