Возилом преко Старог моста у Мостару

Возач аутомобила "сеат" регистарских ознака БиХ најввероватније се изгубио у Мостару и покушао да пређе преко Старог моста. Овај несвакидашњи потез возача изненадио је многе Мостарце који у новијој историји не памте овакав случај.

Босна и Херцеговина 30.12.2015 | 22:55
Возилом преко Старог моста у Мостару

Према подацима којима располаже мостарска полиција, аутомобил којим је синоћ непозната особа покушала прећи Стари мост, у власништву је рент-а-кар фирме, а возило је унајмио турски држављанин Б.Г.

Н1 преноси да се возач након упозорења Мостараца вратио путем којим је дошао.

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић осудио је неодговорно понашање возача који је аутомобилом покушао да пређе преко Старог моста у Мостару.

Османовић, који је и предсједник Комисије БиХ за Унеско, упозорио је на обавезе које произилазе из одлуке о проглашењу Старог језгра града и Старог моста у Мостару националним спомеником и спомеником свјетске баштине под заштитом Унеска.

Он је подсјетио да је Стари мост једна од најпознатијих грађевина из БиХ у свијету, те да има немјерљив значај како у културно-историјском смислу, тако и у туристичкој понуди БиХ, саопштено је из Министарства цивилних послова БиХ.

"Позивам све надлежне институције да у оквиру својих надлежности учине максимум да би се спријечили догађаји попут овог у Мостару. Очување споменика културе заједничка је обавеза свих у БиХ", рекао је Османовић.

Ове године обиљежено је десет година од уписа Старог језгра града и Старог моста у Мостару на листу свјетске баштине Унеска.

Десет година од уписа обиљежено је под покровитељством генералног директора Унеска Ирине Бокове, што говори о значају овог споменика за свјетску баштину.

Оштећења

Портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић рекао је да, ако се на Старом мосту установе оштећења, возач ће одговарати за кривично дјело, а ако не буде оштећења возач ће, највјероватније, одговарати прекршајно за нарушавање јавног реда и мира.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Регулисање саобрацаја

30.12.2015 14:43

Испред моста треба поставити одговарајуце целицне стубице - један је на правом мјесту довољан са једне стране прелаза преко моста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

30.12.2015 14:48

СИГУРНО ЈЕ ХТИО ДА ИСПРОБА НОСИВОСТ МОСТА ;ДА БИ ПОСЛЕ МОГЛИ ДА ПРОЛАЗЕ КАМИОНИ СА КАМЕНОМ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

баки

31.12.2015 10:26

Чуј стари мост... хахахахаха...Ко је овде луд, так стари(нови мост направљен послије рата) има носивост до 9тона.Ахахаха

ОДГОВОРИТЕ