Порезници најављују празнични "обилазак"

Пореска управа Федерације БиХ ће пред наступајуће новогодишње празнике контролисати угоститељске објекте на подручју ФБиХ у којима свира музика уживо.

Босна и Херцеговина 30.12.2015 | 09:40
Порезници најављују празнични "обилазак"

У току инспекцијског надзора предмет контроле биће евидентирање промета у складу са Законом о фискалним системима и контрола уговора о ауторском дјелу закључених између организатора естрадног програма и извођача у складу са Законом о порезу на доходак, саопштено је из Пореске управе ФБиХ.

У току контрола посебно ће бити провјеравано да ли су уговорени износи ауторских хонорара реално пријављени. Такође, предмет контроле биће обрачунате и уплаћене комуналне таксе за извођење музике уживо, у складу са кантоналним законима.

У случајевима постојања сумње у тачност исказаних ауторских хонорара надлежни Одсјек за истражне и обавјештајне радње позиваће организаторе и извођаче естрадног програма због давања изјава о висини исплаћених хонорара и предузимања одређених активности.

Уколико буду утврђене неправилности Пореска управа Федерације БиХ ће код организатора естрадног програма провести надзор над законитошћу пословања.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брле

30.12.2015 15:12

Па што ови леле.уди не контролишу и мјеста гдје одавно нема музике уживо. Шта је ово све го дебил, толико дана у години, они чекају нову годину.

ОДГОВОРИТЕ