Четворогодишњак се комирао од алкохола

Из Житног Потока је превезен санитетом, а на пола пута дочекало га је возило Хитне помоћи. У том тренутку је бо у полусвесном стању - потврдила је портпарол прокупачког Дома здравља др Јелена Милосављевић.

Србија 29.12.2015 | 18:00
Четворогодишњак се комирао од алкохола

Четворогодишњи дечак из Житног Потока код Прокупља примљен је у прокупачку болницу у стању коме, након што је испио за сада непознату количину алкохола.

Како нам је потврдила портпарол прокупачког Дома здравља др Јелена Милосављевић, дечак је до болнице превезен санитетом Хитне помоћи.

"Из Житног Потока је повезен санитетом, а на пола пута дочекало га је возило Хитне помоћи. У том тренутку је бо у полусвесном стању", каже др Милосављевић.

Како смо незванично сазнали, дечак је случајно дохватио боцу са алкохолним пићем у породичној кући, а родитељи када су видели да му није добро, одмах су позвали Хитну службу. С обзиром да је реч о планинском селу, прву помоћ му је указала дежурна екипа у Житном Потоку, а онда је превезен до Прокупља.

"Ово је преседан што се тиче конзумације алкохола код деце, јер никада млађе дете у Прокупљу није имало тегобе од алкохола. У цео случај свакако ће се укључити и све надлежне службе и тада ће се тачно знати како је дошло до тога да дете пије алкохол. За сада је важно да оно буде добро", каже добро упућен извор.

Никада раније није било случајева да малишани у толикој количини пију алкохол,посебно не тог узраста. Чак је и некадашња “пракса” одређеног броја родитеља да по мало дају пиво својој деци,одавно исчезла.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар