Četvorogodišnjak se komirao od alkohola

Iz Žitnog Potoka je prevezen sanitetom, a na pola puta dočekalo ga je vozilo Hitne pomoći. U tom trenutku je bo u polusvesnom stanju - potvrdila je portparol prokupačkog Doma zdravlja dr Jelena Milosavljević.

Srbija 29.12.2015 | 18:00
Četvorogodišnjak se komirao od alkohola

Četvorogodišnji dečak iz Žitnog Potoka kod Prokuplja primljen je u prokupačku bolnicu u stanju kome, nakon što je ispio za sada nepoznatu količinu alkohola.

Kako nam je potvrdila portparol prokupačkog Doma zdravlja dr Jelena Milosavljević, dečak je do bolnice prevezen sanitetom Hitne pomoći.

"Iz Žitnog Potoka je povezen sanitetom, a na pola puta dočekalo ga je vozilo Hitne pomoći. U tom trenutku je bo u polusvesnom stanju", kaže dr Milosavljević.

Kako smo nezvanično saznali, dečak je slučajno dohvatio bocu sa alkoholnim pićem u porodičnoj kući, a roditelji kada su videli da mu nije dobro, odmah su pozvali Hitnu službu. S obzirom da je reč o planinskom selu, prvu pomoć mu je ukazala dežurna ekipa u Žitnom Potoku, a onda je prevezen do Prokuplja.

"Ovo je presedan što se tiče konzumacije alkohola kod dece, jer nikada mlađe dete u Prokuplju nije imalo tegobe od alkohola. U ceo slučaj svakako će se uključiti i sve nadležne službe i tada će se tačno znati kako je došlo do toga da dete pije alkohol. Za sada je važno da ono bude dobro", kaže dobro upućen izvor.

Nikada ranije nije bilo slučajeva da mališani u tolikoj količini piju alkohol,posebno ne tog uzrasta. Čak je i nekadašnja “praksa” određenog broja roditelja da po malo daju pivo svojoj deci,odavno isčezla.

Izvor: Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar