Невиђени спектакл се спрема у Арени!

Европски шампионат у ватерполу најизазовнији је подухват који ће бити организован у Србији!

Остали спортови 29.12.2015 | 11:00
Невиђени спектакл се спрема у Арени!

Највећа дворана на Балкану, Комбанк арена, последњих година била је место где су приређени спектакли у кошарци, рукомету, тенису, одржани концерти највећих музичких звезда из Србије, региона и света, али оно што се спрема током Европског првенства у ватерполу, према најавама организотора, биће нешто што досад није виђено.

Тачно две недеље уочи старта шампионата почело је монтирање два монтажна базена, једног такмичарског (34-21-2,15) и другог за загревање (25-15-2,15), чиме је започета реализација пројекта који се припрема у последњих годину и по дана.

То је, без дилеме, технички најизазовнија спортска приредба у историји Србије.

"Почели смо са монтирањем базена, радове изводи позната компанија "Мирта плус", која је исто ово већ радила за Европска и Светска првенства и Олимпијске игре. Конструкција ће бити готова до краја недеље, инцијално пуњење 4. јануара, после тога потребно је 36 сати да се напуни приближно 2.000 кубика воде, што је отприлике једна трећина, када аутоматски креће грејање, што значи да ће базени чим се напуне бити у употреби", истакао је директор предузећа ЕП 2016 Дарко Удовичић.

Он се захвалио директору Арене Ђорђу Милутиновићу што је омогућио неколико дана ван распореда.

"Све иде својим током, по распореду од 9. јануара све репрезентације имаће тренинге у Арени, а ми се надамо да ће српски ватерполисти и ватерполисткиње први 'осетити' воду 8. јануара увече. Радимо на томе".

Удовичић је открио да је интересовање велико, поготово за први дан шампионата када је на програму "ватерполо класик" између Србије и Хрватске и наравно, за последњи дан, 23. јануара када ће се одлучивати о медаљама.

"Ватерполо селекција Србије је сама по себи магнет, а овде имамо додатни интерес због чињенице да се све одржава у Арени. За ова два дана улазница за ниво 200, што је 3.400 места више нема, док је ниво 400 посебно интересантан јер ће због тога што је базен издигнут 2,15 метара навијачима све бити много видљивије него рецимо на кошарци или тенису".

Први човек шампионата на крају је истакао да је све што ће се дешавати на шампионату награда ватерполу као спорту.

"Хвала Влади што је донела храбру одлуку да се ови базени купе и покаже беспрекорно друштвено одговорно понашање и да се након првенства формира Национални ватерполо центар у Врњачкој Бањи, где ће се припремати наши ватерполисти и ватерполисткиње за будућа такмичења", додао је Удовичић.

У организацији шампионата у којој учестувује 700 људи који мукотрпно раде, налази се и скоро 400 волонтера, који ће помоћи да за 14 дана турнира, на тачно 100 утакмица, у којима ће играти 28 екипа - 16 у мушкој и 12 у женској конкуренцији, све протекне на највишем нивоу.

Европско првенство у ватерполу почиње 10. јануара, а Србија брани златну медаљу освојену пре две године у Будимпешти.

Коментари / 0

Оставите коментар