Neviđeni spektakl se sprema u Areni!

Evropski šampionat u vaterpolu najizazovniji je poduhvat koji će biti organizovan u Srbiji!

Ostali sportovi 29.12.2015 | 11:00
Neviđeni spektakl se sprema u Areni!

Najveća dvorana na Balkanu, Kombank arena, poslednjih godina bila je mesto gde su priređeni spektakli u košarci, rukometu, tenisu, održani koncerti najvećih muzičkih zvezda iz Srbije, regiona i sveta, ali ono što se sprema tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu, prema najavama organizotora, biće nešto što dosad nije viđeno.

Tačno dve nedelje uoči starta šampionata počelo je montiranje dva montažna bazena, jednog takmičarskog (34-21-2,15) i drugog za zagrevanje (25-15-2,15), čime je započeta realizacija projekta koji se priprema u poslednjih godinu i po dana.

To je, bez dileme, tehnički najizazovnija sportska priredba u istoriji Srbije.

"Počeli smo sa montiranjem bazena, radove izvodi poznata kompanija "Mirta plus", koja je isto ovo već radila za Evropska i Svetska prvenstva i Olimpijske igre. Konstrukcija će biti gotova do kraja nedelje, incijalno punjenje 4. januara, posle toga potrebno je 36 sati da se napuni približno 2.000 kubika vode, što je otprilike jedna trećina, kada automatski kreće grejanje, što znači da će bazeni čim se napune biti u upotrebi", istakao je direktor preduzeća EP 2016 Darko Udovičić.

On se zahvalio direktoru Arene Đorđu Milutinoviću što je omogućio nekoliko dana van rasporeda.

"Sve ide svojim tokom, po rasporedu od 9. januara sve reprezentacije imaće treninge u Areni, a mi se nadamo da će srpski vaterpolisti i vaterpolistkinje prvi 'osetiti' vodu 8. januara uveče. Radimo na tome".

Udovičić je otkrio da je interesovanje veliko, pogotovo za prvi dan šampionata kada je na programu "vaterpolo klasik" između Srbije i Hrvatske i naravno, za poslednji dan, 23. januara kada će se odlučivati o medaljama.

"Vaterpolo selekcija Srbije je sama po sebi magnet, a ovde imamo dodatni interes zbog činjenice da se sve održava u Areni. Za ova dva dana ulaznica za nivo 200, što je 3.400 mesta više nema, dok je nivo 400 posebno interesantan jer će zbog toga što je bazen izdignut 2,15 metara navijačima sve biti mnogo vidljivije nego recimo na košarci ili tenisu".

Prvi čovek šampionata na kraju je istakao da je sve što će se dešavati na šampionatu nagrada vaterpolu kao sportu.

"Hvala Vladi što je donela hrabru odluku da se ovi bazeni kupe i pokaže besprekorno društveno odgovorno ponašanje i da se nakon prvenstva formira Nacionalni vaterpolo centar u Vrnjačkoj Banji, gde će se pripremati naši vaterpolisti i vaterpolistkinje za buduća takmičenja", dodao je Udovičić.

U organizaciji šampionata u kojoj učestuvuje 700 ljudi koji mukotrpno rade, nalazi se i skoro 400 volontera, koji će pomoći da za 14 dana turnira, na tačno 100 utakmica, u kojima će igrati 28 ekipa - 16 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji, sve protekne na najvišem nivou.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje 10. januara, a Srbija brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Budimpešti.

Komentari / 0

Ostavite komentar