Тијело ове жене производи алкохол!

У америчкој држави Њујорк ових дана се окончао незапамћен судски процес. Трдесетпетогодишња учитељица, коју су саобраћајци привели у станицу због тога што је имала 3,3 промила алкохола у крви, ослобођена је свих оптужби за вожњу у алкохолисаном стању.

Свијет 28.12.2015 | 17:25
Тијело ове жене производи алкохол!

У питању је заиста риједак и бизаран случај, јер, како се испоставило, ова жена никако није крива. Ствар је у томе што она пати од изузетно необичног “ауто-пивница” синдрома.

Ријеч је о метаболичком поремећају, када тијело умјесто да нормално свари храну, дозволи да она у стомаку ферментише и претвори се у чист етанол. Једноставно, дигестивни систем ове жене препун је квасца.

У које год доба дана да је тестирате на алкохол, резултати ће показати између једног и четири промила, односно да је “пијана ко мајка”. Упркос томе, она ће донекле сасвим нормално функционисати, док би већина других пала у несвијест због тровања алкохолом.

Нажалост, други тестови показују да људи који пате од овог синдрома имају проблема с одржавањем равнотеже и уопште координацијом покрета, а самим тим и да можда баш нису подобни да управљају моторним возилима, али не постоји клаузула у закону којом им би се забранило да добију дозволу.

"Према закону, они су потпуно пијани, али се нормално крећу и функционишу тако читавог дана. Напију се, а да нису окусили ни кап пића. Нисам сигуран да ли би их требало пуштати у саобраћај. Ипак, у питању је релативно неистражено обољење, о којем још увијек немамо довољно података ", рекао је доктор Анук Камодија, експерт за ову болест.

Што се тиче овог конкретног случаја, испоставило се да је учитељицина “тојота корола” малкице заносила током вожње, али суд је пресудио да је то било зато што јој се издувала десна предња гума, а не због њеног синдрома.

(Тхе Буффало Неwс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

...

28.12.2015 16:35

Мени је фино, моја производи вино...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

28.12.2015 20:04

Да не уринира пиво ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог

29.12.2015 15:45

Опет неки светац нови на земљи мијеса забе и бабе морам реаговати овај Инцко заспао

ОДГОВОРИТЕ