Вучић: Пријатељи и с Турском и с Русијом

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија суверена држава која има пријатељске односе и са Руском Федерацијом и са Турском.

Србија 28.12.2015 | 15:57
Вучић: Пријатељи и с Турском и с Русијом

Он је додао да ће Србија наставити да води своју политику у складу с тим.

Вучић је, одговарајући на питања новинара послије састанка са премијером Турске Ахметом Давутоглуом о томе какав је његов став поводом сукоба те државе и Русије због обарања руског авиона, рекао да је Србија мала земља, а он обичан човјек који не чезне да ријешава велике свјетске проблеме.

"Добро знам где нам је место у свету. Имамо добре и пријатељске односе са Руском Федерацијом и са Турском и тако ћемо да наставимо", поручио је Вучић.

Он је додао да је Србија срећна, поносна и да се не стиди што су јој пријатељи и Русија и Турска.

"Желели бисмо да се сви проблеми између Русије и Турске реше на најбољи могући начин. Србија би се томе свакако обрадовала", рекао је Вучић

Он је поручио да ће Србија наставити да има добре односе са обије земље.

"Србија је суверена и независна држава и води своју политику, и у складу с тим се тако и понашамо", закључио је Вучић.

Давутоглу: Србија понудила турским инвеститорима добре услове

Премијер Турске Ахмет Давутогли изјавио је данас да између Србије и Турске постоје веома важни историјски односи и да је важно да се добри билатерални односи двије земље још више поправе.

Давутоглу је, у обраћању медијима послије билатералног састанка са премијером Србије Александром Вучићем, рекао да ће турској влади бити част да са Србијом направи аранжман који већ има са Бугарском и Грчком, о Савјету на највишем нивоу.

"На нивоу влада водићемо разговоре и састанке у наредном периоду из различитих области и у вези с тим очекујем Вучићеву посјету нашој земљи. Важно је да се билатерални односи двије земље још више побољшају", истакао је Давутоглу.

(НН/Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

28.12.2015 15:21

Овај наш Вучић постао је прави акробата са сједињен У исто време на свим могућим столицама. Чувај се зато Вучићу да се столице не измакну па због тога да останеш и без иједне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

28.12.2015 15:53

Само нормалан човјек не пати за милијардама и пише себи часну и поштену историју..

Name

Е КОНАЧНО

28.12.2015 15:56

Е КОНАЧНО НЕКО ПАМЕТАН МЕЂУ НАМА СРБИМА. МИ УВИЈЕК НОС ТУРАМО ГДЈЕ НЕ ТРЕБА И НАЈ...О. О СВЕМУ МИ КАО МОРАМО ДА ИМАМО НЕКИ СТАВ ШТО ЈЕ БУДАЛЕШТИНА ЈЕР ЈЕ ЗА СТВАР ПОПТУНО НЕВАЖНО ШТА МИ О ТОМЕ МИСЛИМО. ТАКО ЈЕ ВУЧИЋУ, ПРИЈАТЕЉИ СА РУСИМА, СВАКАКО АЛИ И СА ТУРЦИМА, ЗАШТО БИ И БИЛИ НЕКИ НЕПРИЈАТЕЉИ.ПРОБЛЕМЕ НЕКА РИЈЕШЕ МЕЂУ СОБОМ, МИ НИТИ ОДМАЖЕМО НИТИ НАВИЈАМО. ХВАЛА БОГУ ДА НЕКО НА ОВОМ БАЛКАНУ ИМА НОРМАЛАН И ОДМЈЕРЕН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

28.12.2015 16:13

Не мозес и са једнима и са другима. Морас се одлуцити за једну страну а права страна је Русија. Турска подрзава тероризам и сарадјује са терористима. Не разумијем ста Србија и Вуциц уопсте зеле. Хоце у НАТО,ЕУ,хоце Косово једном признати те једном не,сарадњу са Хагом па после не, те сарадњу са Русијом и Турском. Тотално збујена Србија не зна ста хоце! Бог је давно окренуо главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лозница

28.12.2015 16:29

Сада це Путин да ти заврне сију

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

28.12.2015 16:43

Вуциц је прави дрзавник и камо среце да има висе таквих водја и свијет би другације и боље изгледао.

Name

Освит

28.12.2015 16:42

Браво премијеру.Конацно неко ко је схватио да мали народ не мозе бити сваком лонцу поклопац и да политицко руководство мора да спусти главу да би је њихов народ подигао. Надам се да це политицари из Сарајева ово умјети да цјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Вуцицу

28.12.2015 19:21

Пусти националисте ове, видели смо како су Са нацијонализмом и Слобом сацували Србију и Свето Косово. Подрска Премијеру захваљујуци теби Ми смо сад БР. 1 на Балкану

Name

МД

28.12.2015 21:32

Е Вуцицу брате,Русија са турском на ратној нози,а Ти са турцима пријатељски.Турци нису досли због Тебе и Србије,него да цацкају по Сандзаку.Кад поцну проблеми у Сандзаку па мораднес да заведес ред,е онда цес видјети на цијој су страни турци.

ОДГОВОРИТЕ