Vučić: Prijatelji i s Turskom i s Rusijom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija suverena država koja ima prijateljske odnose i sa Ruskom Federacijom i sa Turskom.

Srbija 28.12.2015 | 15:57
Vučić: Prijatelji i s Turskom i s Rusijom

On je dodao da će Srbija nastaviti da vodi svoju politiku u skladu s tim.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara poslije sastanka sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom o tome kakav je njegov stav povodom sukoba te države i Rusije zbog obaranja ruskog aviona, rekao da je Srbija mala zemlja, a on običan čovjek koji ne čezne da riješava velike svjetske probleme.

"Dobro znam gde nam je mesto u svetu. Imamo dobre i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom i sa Turskom i tako ćemo da nastavimo", poručio je Vučić.

On je dodao da je Srbija srećna, ponosna i da se ne stidi što su joj prijatelji i Rusija i Turska.

"Želeli bismo da se svi problemi između Rusije i Turske reše na najbolji mogući način. Srbija bi se tome svakako obradovala", rekao je Vučić

On je poručio da će Srbija nastaviti da ima dobre odnose sa obije zemlje.

"Srbija je suverena i nezavisna država i vodi svoju politiku, i u skladu s tim se tako i ponašamo", zaključio je Vučić.

Davutoglu: Srbija ponudila turskim investitorima dobre uslove

Premijer Turske Ahmet Davutogli izjavio je danas da između Srbije i Turske postoje veoma važni istorijski odnosi i da je važno da se dobri bilateralni odnosi dvije zemlje još više poprave.

Davutoglu je, u obraćanju medijima poslije bilateralnog sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da će turskoj vladi biti čast da sa Srbijom napravi aranžman koji već ima sa Bugarskom i Grčkom, o Savjetu na najvišem nivou.

"Na nivou vlada vodićemo razgovore i sastanke u narednom periodu iz različitih oblasti i u vezi s tim očekujem Vučićevu posjetu našoj zemlji. Važno je da se bilateralni odnosi dvije zemlje još više poboljšaju", istakao je Davutoglu.

(NN/Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

28.12.2015 15:21

Овај наш Вучић постао је прави акробата са сједињен У исто време на свим могућим столицама. Чувај се зато Вучићу да се столице не измакну па због тога да останеш и без иједне!

ODGOVORITE
Name

hm

28.12.2015 15:53

Samo normalan čovjek ne pati za milijardama i piše sebi časnu i poštenu istoriju..

Name

Е КОНАЧНО

28.12.2015 15:56

Е КОНАЧНО НЕКО ПАМЕТАН МЕЂУ НАМА СРБИМА. МИ УВИЈЕК НОС ТУРАМО ГДЈЕ НЕ ТРЕБА И НАЈ...О. О СВЕМУ МИ КАО МОРАМО ДА ИМАМО НЕКИ СТАВ ШТО ЈЕ БУДАЛЕШТИНА ЈЕР ЈЕ ЗА СТВАР ПОПТУНО НЕВАЖНО ШТА МИ О ТОМЕ МИСЛИМО. ТАКО ЈЕ ВУЧИЋУ, ПРИЈАТЕЉИ СА РУСИМА, СВАКАКО АЛИ И СА ТУРЦИМА, ЗАШТО БИ И БИЛИ НЕКИ НЕПРИЈАТЕЉИ.ПРОБЛЕМЕ НЕКА РИЈЕШЕ МЕЂУ СОБОМ, МИ НИТИ ОДМАЖЕМО НИТИ НАВИЈАМО. ХВАЛА БОГУ ДА НЕКО НА ОВОМ БАЛКАНУ ИМА НОРМАЛАН И ОДМЈЕРЕН.

ODGOVORITE
Name

Mirko Nemirko

28.12.2015 16:13

Ne mozes i sa jednima i sa drugima. Moras se odluciti za jednu stranu a prava strana je Rusija. Turska podrzava terorizam i saradjuje sa teroristima. Ne razumijem sta Srbija i Vucic uopste zele. Hoce u NATO,EU,hoce Kosovo jednom priznati te jednom ne,saradnju sa Hagom pa posle ne, te saradnju sa Rusijom i Turskom. Totalno zbujena Srbija ne zna sta hoce! Bog je davno okrenuo glavu.

ODGOVORITE
Name

loznica

28.12.2015 16:29

Sada ce Putin da ti zavrne siju

ODGOVORITE
Name

...

28.12.2015 16:43

Vucic je pravi drzavnik i kamo srece da ima vise takvih vodja i svijet bi drugacije i bolje izgledao.

Name

Osvit

28.12.2015 16:42

Bravo premijeru.Konacno neko ko je shvatio da mali narod ne moze biti svakom loncu poklopac i da politicko rukovodstvo mora da spusti glavu da bi je njihov narod podigao. Nadam se da ce politicari iz Sarajeva ovo umjeti da cjene.

ODGOVORITE
Name

Bravo Vucicu

28.12.2015 19:21

Pusti nacionaliste ove, videli smo kako su Sa nacijonalizmom i Slobom sacuvali Srbiju i Sveto Kosovo. Podrska Premijeru zahvaljujuci tebi Mi smo sad BR. 1 na Balkanu

Name

MD

28.12.2015 21:32

E Vucicu brate,Rusija sa turskom na ratnoj nozi,a Ti sa turcima prijateljski.Turci nisu dosli zbog Tebe i Srbije,nego da cackaju po Sandzaku.Kad pocnu problemi u Sandzaku pa moradnes da zavedes red,e onda ces vidjeti na cijoj su strani turci.

ODGOVORITE