Без прославе на Црвеном тргу

Московски Црвени трг, традиционално мјесто окупљања на дочеку Нове године, остаће затворен за слављенике 31. децембра, саопштиле су данас руске власти.

Свијет 28.12.2015 | 15:10
Без прославе на Црвеном тргу

Ове године, полиција неће дозволити никоме улазак на трг у вријеме када кремаљски торањ означава поноћ, саопштио је Алексеј Мајоров, шеф безбједносне службе у Москви

Званични разлог за ову одлуку је снимање концерта државног “Канала 1″, којем ће моћи да присуствује само одабрана публика.

Мајоров је рекао да ће полиција обавјештавати све да је Црвени трг затворен због једног догађаја и да у граду има много других мјеста са добрим проводом, преноси АФП.

У Москви су послије терористичких напада у Паризу у октобру уведене додатне мјере обезбјеђења.

“Није тајна да је Москва једна од жеља на листи мета за међународне терористичке нападе”,рекао је раније овог мјесеца Сергеј Собјанин.

Детектори метала постављени су на улазима у трговачке центре, а особљу које одржава паркинге дозвољено је да провјерава гепеке сумњивих аутомобила.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јој

28.12.2015 14:11

Одабрана публика !!!??? Јој !

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХСИЛО МИКИЋ

28.12.2015 15:06

Ја се обрадовво у наивност својој да су дјеца комунизма после вишедеценијског идеолошког лутања у комунизму и прослављања римокатоличке нове године на крају времена се ипак вратила Богу и својој руској традицији, и да РУСИ као наша браћа Нову Годину дочекују по нашем освећеном црквеном ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ. ИЗГЛЕДА ДА ОД ТОГА ЈОШ УВИЈЕК НЕМА НИШТА. СОВЈЕТСКИ КОМУНИСТИ СУ ИСТО КАО И "НАШИ" ЈУГОСЛАВЕНСКИ ДОБРИМ ДЈЕЛОМ УСПЈЕЛИ ДА УБИЈУ БОГОЉУБИВУ И РОДОЉУБИВУ ДУШУ У РУСКОМ И СРПСКОМ НАРОДУ. ТРЕБАЋЕ ЗАТО ГОДИНЕ МНОГЕ ДА ПРОЂУ ДА БИ СЕ НАРОД ПОНОВО ВРАТИО СВОЈИМ КОРЕНИМА И СВОМЕ ОСВЕЋЕНОМ ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срна

29.12.2015 08:07

Неце се вратити тај "народ својим коренима" ни тада