"Анонимуси" спријечили терористички чин у Италији

Хакери из групе "Анонимус" саопштили су данас да су спречили терористички напад Исламске државе у Италији захваљујући томе што су након напада у Паризу интензивирали своје хакерске активности против џихадиста.

Свијет 27.12.2015 | 14:43
"Анонимуси" спријечили терористички чин у Италији

"Овог месеца радимо у тишини. Већ смо спречили један напад ИС у Италији, а надамо се да ћемо спречити и друге", објавили су "Анонимуси" на Твитер налогу "Операција Париз" (#ОпПарис), а пренео је "Дејли мејл".

"Анонимуси" су обећали да ће на интернету прогонити џихадисте након терористичких напада прошлог месеца у Паризу, у којима је живот изгубило 130 људи.

Није објављено више детаља о планираном терористичком нападу у Италији.

Стручњаци упозоравају да су друштвени медији једно од најмоћнијих оружја у рукама ИС-а, помоћу којих џихадисти комуницирају са симпатизерима широм света.

Активисти окупљени у групи "Анонимус" су недавно објавили списак Твитер налога са којих се, како тврде, шири џихадистичка пропаганада.

На налогу "Операција Париз", "Анонимуси" позивају своје припаднике да хакују сајтове ИС-а како би украли важне податке и објавили их на интернету.

"Анонимуси" су почетком децембра покренули велики сајбер напад у Турској, оптужујући челнике те земље да подржавају Исламску државу.

 

Коментари / 0

Оставите коментар