Скотланд Јард објавио 10 најглупљих позива у 2015. години

Не, број за хитне случајеве се не користи уколико је четири ујутро и не знате где бисте нешто појели...

Свијет 26.12.2015 | 21:10
Скотланд Јард објавио 10 најглупљих позива у 2015. години

Да није диспечера који вредно бележе уврнуте позиве, питање је да ли бисмо икада сазнали шта све поједини људи сматрају хитним случајевима.

А да им заиста свашта пада на памет, у среду су потврдили и запослени у Скотланд Јарду, који су објавили десет најбизарнијих позива у 2015. години, што зато да мало насмеју јавност, што да поново упозоре да је злоупотреба броја 999 кажњива и опасна. Одузимање драгоценог времена диспечерима може да се заврши кобно по оног ко се заиста налази у животној опасности, а такве су ситуације нарочито изражене у време празника.

"Годишње у просеку примимо око 4,5 милиона позива, а период од Божића до Нове године посебно је критичан", истакли су полицајци, који и сами понекад не могу да се начуде чему људи мисле да служи 999.

Десет најбизарнијих позива у 2015.:

1. Неко је мушкарца саветовао да назове 111, телефон који се користи за медицинске случајеве који нису хитне природе, али он није знао број!

2. "Хало? У мом стану се налазе мушкарци који покушавају да ме отму!", рекла је диспечеру једна дама, која је у наставку разговора открила да мушкарци носе униформе и да са собом имају налог за њено хапшење.

3. Једна жена је назвала полицију да се пожали да је добила хладан кебаб и да уручени оброк не желе да замене за топлији.

4. Група људи тражила је полицијску пратњу до аеродрома јер нису чули аларм и било их је страх да неће 'ухватити' авион на време.

5. Једна жена затекла је кловна који је продавао балоне за по пет фунти, што је било много више у односу на цене које су држале његове колеге.

6. Једном мушкарцу у аутомобилу се упалила лампица која је упозоравала да нестаје бензина, па је успаничено назвао 999 да упита шта треба да уради.

7. У јавној перионици веша мушкарцу се у веш машини заглавио новчић од 50 пенија, па је хтео да види да ли полиција може да му помогне да "поврати изгубљено благо".

8. Мушкарац је назвао полицију у суботу у четири ујутро да упита где у то доба може да нађе добар сендвич са сланином.

9. Мушкарац је назвао полицију да се пожали како је лишен слободе. Затим је појаснио да није имао ситног новца да га гурне у паркирни апарат и да се свађа с радницима паркиралишта јер не желе да му дозволе да само тако оде.

10. Једна жена затражила је од полиције да се обрачуна с две бучне лисице које јој нису дале да спава.

Извор: Дневник

Коментари / 0

Оставите коментар