Ђоковић најбољи спортиста Европе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић по други пут у каријери проглашен је за најбољег спортисту Европе у традиционалном, 58. избору најутицајнијих новинских агенција на Старом континенту, који организује пољски (ПАП).

Свијет 26.12.2015 | 16:33
Ђоковић најбољи спортиста Европе

Ђоковић, који је претходно био најбољи 2011. године, захваљујући сјајним резултатима у овој години, освојио је 199 бодова и убедљиво победио претходног двоструког узастопног победника, шампиона у Формули 1 Британца Луиса Хамилтона (139) и атлетичарку из Холандије Дафне Шиперс (79), светску шампионку на 200 метара.

Четврто место припало је шпанском кошаркашу Пау Гасолу (72), а пето Кристијану Роналду (59). Следе британски атлетичар Мохамед Фарах (52), аустријска скијашица Ана Фенингер (46), аустријски скијаш Марсел Хиршер (43), мађарска пливачица Катинка Хошу (41) и норвешка нордијска скијашица Марит Бјорген (34).

У гласању су учествовале 22 агенције, а Србију је представљао Тањуг. Гласали су: Агерпрес (Румунија), АПА (Аустрија), АТА (Албанија), БТА (Бугарска), ЦТК (Чешка), ДПА (Немачка), ЕФЕ (Шпанија), ЕЛТА (Литванија), Фена (Босна и Херцеговина), Хина (Хрватска), ЛЕТА (Летонија), ЛУСА (Португалија), Молдапрес (Молдавија), МТИ (Мађарска), СИД (Немачка), СИТА (Словачка), СТА (Словенија), ТАСС (Русија), ТАСР (Словачка), Укринформ (Украјина) и ПАП (Потљска).

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

посматрач

26.12.2015 16:52

Кога још озбиљног интересује Ђоковић гањање лоптице. Озбиљен људе интерсује приверда, фабрике, рад, рад производња. Људи ће након гледање пребацивања лоптица поново да се вратиш у своју мишју рупу, и наставиш таворење и ништавној егзистенцији, док те власти убијају, одизумају будућност овом народу. освести се човече, видиш да нам све отимају, док сте ви, гледали светске спортове на телевизији, одузели су нам привреду, срушили фабрике, задужили нас да нико то не може вратити, а народ и даље не одустаје од заглупљујућег гледање тениса, фудбала, кошакре. Мислиш да ће ти новак некада дати неки динар кад будеш просио. Неће те не познавати. Она не плаћа порез држави. Он је збрисао одавде. Он је употребљени мајмун новог светског поретка. Због таквих типова као он, уништава се радничка класа, упопаштава омладине. Од је плаћен безвредним новцем Федералних резерви, глобалистина није никакав проблем да наштамапју те милионе долара, на које ће дати новаку чек. Али је проблам кад се од са тим десетинама милона врати у Србију и сиротињу почне да израбљује. Сав народ долази у ропски положај у односу на њега. То су смишљено урадили да побију што више народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

26.12.2015 18:04

Посматрацу, прави си идиот и неписмен.

Name

Дјоковић

26.12.2015 19:20

Ре @ посматрач Прави си и професионални идиот!

Name

смијурија

26.12.2015 17:12

Право кредибилне новинске агенције ,нема шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

26.12.2015 20:02

Има посматрац у глави отирац...