Đoković najbolji sportista Evrope

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po drugi put u karijeri proglašen je za najboljeg sportistu Evrope u tradicionalnom, 58. izboru najuticajnijih novinskih agencija na Starom kontinentu, koji organizuje poljski (PAP).

Svijet 26.12.2015 | 16:33
Đoković najbolji sportista Evrope

Đoković, koji je prethodno bio najbolji 2011. godine, zahvaljujući sjajnim rezultatima u ovoj godini, osvojio je 199 bodova i ubedljivo pobedio prethodnog dvostrukog uzastopnog pobednika, šampiona u Formuli 1 Britanca Luisa Hamiltona (139) i atletičarku iz Holandije Dafne Šipers (79), svetsku šampionku na 200 metara.

Četvrto mesto pripalo je španskom košarkašu Pau Gasolu (72), a peto Kristijanu Ronaldu (59). Slede britanski atletičar Mohamed Farah (52), austrijska skijašica Ana Feninger (46), austrijski skijaš Marsel Hiršer (43), mađarska plivačica Katinka Hošu (41) i norveška nordijska skijašica Marit Bjorgen (34).

U glasanju su učestvovale 22 agencije, a Srbiju je predstavljao Tanjug. Glasali su: Agerpres (Rumunija), APA (Austrija), ATA (Albanija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Nemačka), EFE (Španija), ELTA (Litvanija), Fena (Bosna i Hercegovina), Hina (Hrvatska), LETA (Letonija), LUSA (Portugalija), Moldapres (Moldavija), MTI (Mađarska), SID (Nemačka), SITA (Slovačka), STA (Slovenija), TASS (Rusija), TASR (Slovačka), Ukrinform (Ukrajina) i PAP (Potljska).

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

posmatrač

26.12.2015 16:52

Koga još ozbiljnog interesuje Đoković ganjanje loptice. Ozbiljen ljude intersuje priverda, fabrike, rad, rad proizvodnja. Ljudi će nakon gledanje prebacivanja loptica ponovo da se vratiš u svoju mišju rupu, i nastaviš tavorenje i ništavnoj egzistenciji, dok te vlasti ubijaju, odizumaju budućnost ovom narodu. osvesti se čoveče, vidiš da nam sve otimaju, dok ste vi, gledali svetske sportove na televiziji, oduzeli su nam privredu, srušili fabrike, zadužili nas da niko to ne može vratiti, a narod i dalje ne odustaje od zaglupljujućeg gledanje tenisa, fudbala, košakre. Misliš da će ti novak nekada dati neki dinar kad budeš prosio. Neće te ne poznavati. Ona ne plaća porez državi. On je zbrisao odavde. On je upotrebljeni majmun novog svetskog poretka. Zbog takvih tipova kao on, uništava se radnička klasa, upopaštava omladine. Od je plaćen bezvrednim novcem Federalnih rezervi, globalistina nije nikakav problem da naštamapju te milione dolara, na koje će dati novaku ček. Ali je problam kad se od sa tim desetinama milona vrati u Srbiju i sirotinju počne da izrabljuje. Sav narod dolazi u ropski položaj u odnosu na njega. To su smišljeno uradili da pobiju što više naroda.

ODGOVORITE
Name

odgovor

26.12.2015 18:04

Posmatracu, pravi si idiot i nepismen.

Name

Djoković

26.12.2015 19:20

Re @ posmatrač Pravi si i profesionalni idiot!

Name

smijurija

26.12.2015 17:12

Pravo kredibilne novinske agencije ,nema šta!

ODGOVORITE
Name

...

26.12.2015 20:02

Ima posmatrac u glavi otirac...