АБА - Каква драма: Мега и Будућност за "срчку"!

Кошаркаши Мега Лекса поражени су на свом паркету од Будућности са 83:81, у дербију и последњем мечу 16. кола АБА лиге.

Кошарка 24.12.2015 | 21:30
АБА - Каква драма: Мега и Будућност за "срчку"!

Екипа Дејана Милојевића је практично испустила победу, пошто је минут и по пре краја водила са 80:75.

Ипак, у самом финишу је домаћи тим промашио три од четири слободна бацања (Луваву и Каба), гости су погодили неколико тешких тројки и направили су још један корак ка пол позицији после регуларног дела сезоне.

Будућност сада има скор 14-2 на челу табеле, а Мега је претрпела шести пораз.

Алекс Марић имао је 18 поена и 8 скокова, 14 поена је додао Кук, а 13 Драгићевић. Код домаћина, који сада има 10-6, Луваву је убацио 20, а Јарамаз 18 поена.

Домаћа екипе много боље је почела меч и током првог полувремена је константно била у предности. Луваву је у првих десет минута убацио 9 поена, па је Мега водила са 22:14.

И на полувремену је тим Дејана Милојевића сачувао шест поена вишка, али је Будућност брзо преокренула у трећој четвртини коју је добила са 29:18.

Последњих десет минута донело је неизвесну утакмицу. Екипе су се у неколико наврата смењивале у вођству, а Мега је после две везане тројке Јарамаза имала 73:68 три минута пре краја.

Будућност је покушала да се врати, али уследила је тројка Ивановића за 78:72 на два минута до краја. Уследила је тројка Драгићевића на другој страни, а Марић је 70 секунди пре краја поентирао за 80:77, а онда је Драгићевић 44 секунде пре краја убацио тројку са девет метара за 80:80.

Луваву је на другој страни убацио само једно бацања 37 секунди пре краја, а предност Будућности донео је Џенкинс 15 секунди пре краја. Уследио је фаул Кука на Каби који је промашио оба пенала, Мега је правила фаул на Куку који је промашио прво бацање, а Мега за пет секунди није успела да поентира пошто је тројку промашио Симеуновић.

Коментари / 0

Оставите коментар