ABA - Kakva drama: Mega i Budućnost za "srčku"!

Košarkaši Mega Leksa poraženi su na svom parketu od Budućnosti sa 83:81, u derbiju i poslednjem meču 16. kola ABA lige.

Košarka 24.12.2015 | 21:30
ABA - Kakva drama: Mega i Budućnost za "srčku"!

Ekipa Dejana Milojevića je praktično ispustila pobedu, pošto je minut i po pre kraja vodila sa 80:75.

Ipak, u samom finišu je domaći tim promašio tri od četiri slobodna bacanja (Luvavu i Kaba), gosti su pogodili nekoliko teških trojki i napravili su još jedan korak ka pol poziciji posle regularnog dela sezone.

Budućnost sada ima skor 14-2 na čelu tabele, a Mega je pretrpela šesti poraz.

Aleks Marić imao je 18 poena i 8 skokova, 14 poena je dodao Kuk, a 13 Dragićević. Kod domaćina, koji sada ima 10-6, Luvavu je ubacio 20, a Jaramaz 18 poena.

Domaća ekipe mnogo bolje je počela meč i tokom prvog poluvremena je konstantno bila u prednosti. Luvavu je u prvih deset minuta ubacio 9 poena, pa je Mega vodila sa 22:14.

I na poluvremenu je tim Dejana Milojevića sačuvao šest poena viška, ali je Budućnost brzo preokrenula u trećoj četvrtini koju je dobila sa 29:18.

Poslednjih deset minuta donelo je neizvesnu utakmicu. Ekipe su se u nekoliko navrata smenjivale u vođstvu, a Mega je posle dve vezane trojke Jaramaza imala 73:68 tri minuta pre kraja.

Budućnost je pokušala da se vrati, ali usledila je trojka Ivanovića za 78:72 na dva minuta do kraja. Usledila je trojka Dragićevića na drugoj strani, a Marić je 70 sekundi pre kraja poentirao za 80:77, a onda je Dragićević 44 sekunde pre kraja ubacio trojku sa devet metara za 80:80.

Luvavu je na drugoj strani ubacio samo jedno bacanja 37 sekundi pre kraja, a prednost Budućnosti doneo je Dženkins 15 sekundi pre kraja. Usledio je faul Kuka na Kabi koji je promašio oba penala, Mega je pravila faul na Kuku koji je promašio prvo bacanje, a Mega za pet sekundi nije uspela da poentira pošto je trojku promašio Simeunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar