Звездин избор је Василије Мицић!

Српски плејмејкер ће у наредним данима задужити опрему црвено-белих, судбина Маркуса Вилијамса биће одлучена у наредних неколико дана.

Кошарка 24.12.2015 | 22:15
Звездин избор је Василије Мицић!

У Бајерну се није снашао, са Естудијантесом није постигнут прави договор, помињао се као једно од решења да замени повређеног Стефана Марковића у Уникахи, али Василије Мицић ће каријеру наставити у Црвеној звезди.

У дану када српска јавност почела да бруји о растанку црвено-белих и Маркуса Вилијамса појавила се и информација да српски плејмејкер фигурира и као једно од појачања српског и регионалног шампиона за Топ 16 фазу. Клуб ће тек одлучити о томе каква ће бити судбина једног од најбољих странаца који је носио Звездин дрес, али прве најаве нису нимало оптимистичне. С друге стране, Мицић је неостварена жеља навијача Црвене звезде још из периода док је носио дрес Мега Лекса, али млади организатор игре дефинитивно ће задужити опрему клуба са Малог Калемегдана у најскорије време, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

То значи да ће Мицић бити пријављен за Топ 16 фазу Евролиге, с обзиром да је крајњи рок за пријаву 28. децембар. То довољно јасно потврђује да ће се Вилијамсов други мандат у Црвеној звезди завршити раније него што се то уопште очекивало, иако ће сада све зависити практично од његовог даљег понашања.

Мицић није успео да се уклопи у систем тренерске легенде Светислава Пешића, првенствено због бројних повреда које су га мучиле. Из истих разлога није играо много ни ове сезоне, па је растанак са баварским гигантом реалност, посебно након испадања из Евролиге.

Новост која ће засигурно обрадовати навијаче јесте да Мицић неће бити једино појачање које ће Црвене звезда довести у наредним данима. Али, то готово сигурно неће бити Џереми Парго, о чијем доласку је почело да се шушка готово паралелно са Мицићевим трансфером. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, некадашњи играч Макабија из Тел Авива интересантан је Црвеној звезди, али његов долазак у Београд је нереалан. Наравно, највише због финансијских питања јер у Кини, где тренутно игра, добија велики новац.

Црвена звезда ће засигурно довести још једно, можда чак и два појачања. Ипак, имена потенцијалних појачања тренутно се чувају у најстрожој тајности.

Што се одлазака тиче, на питање новинара да ли ће Гал Мекел можда добити другу шансу тренер Радоњић потврдио је да су "размишљања усмерена у другом правцу". Али, то и није новост, с обзиром да је већ више од месец дана познато да је Мекел практично завршио са клубом.

Вилијамс је званично и даље играч Црвене звезде, а Радоњић је његово одсуство са утакмице против Задра оправдао здравственим проблемима.

Највећа мистерија је Рајан Томпсон. Момак који на сваком тренингу пружа и више од 100 одсто својих могућности и даље ужива подршку клуба, као ретко који играч у клупској историји. Али, ако у најскорије време не пробије баријеру с којом тренутно игра и амерички шутер биће врло вероватно - отпуштен.

Ипак, не треба заборавити да је Црвена звезда и поред силних повреда и бројних промашаја са трансферима дошла до Топ 16 фазе из јако тешке групе и налази се у самом врху Јадранске лиге.

Клуб зато планира да коначно оформи коначни састав, затвори комплетни ростер и посвети се искључиво тренинзима и раду. Тачније, ономе чему Звезда није могла да се посвети у потпуности претходних месеци.

Коментари / 0

Оставите коментар