Zvezdin izbor je Vasilije Micić!

Srpski plejmejker će u narednim danima zadužiti opremu crveno-belih, sudbina Markusa Vilijamsa biće odlučena u narednih nekoliko dana.

Košarka 24.12.2015 | 22:15
Zvezdin izbor je Vasilije Micić!

U Bajernu se nije snašao, sa Estudijantesom nije postignut pravi dogovor, pominjao se kao jedno od rešenja da zameni povređenog Stefana Markovića u Unikahi, ali Vasilije Micić će karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi.

U danu kada srpska javnost počela da bruji o rastanku crveno-belih i Markusa Vilijamsa pojavila se i informacija da srpski plejmejker figurira i kao jedno od pojačanja srpskog i regionalnog šampiona za Top 16 fazu. Klub će tek odlučiti o tome kakva će biti sudbina jednog od najboljih stranaca koji je nosio Zvezdin dres, ali prve najave nisu nimalo optimistične. S druge strane, Micić je neostvarena želja navijača Crvene zvezde još iz perioda dok je nosio dres Mega Leksa, ali mladi organizator igre definitivno će zadužiti opremu kluba sa Malog Kalemegdana u najskorije vreme, saznaje MOZZART Sport.

To znači da će Micić biti prijavljen za Top 16 fazu Evrolige, s obzirom da je krajnji rok za prijavu 28. decembar. To dovoljno jasno potvrđuje da će se Vilijamsov drugi mandat u Crvenoj zvezdi završiti ranije nego što se to uopšte očekivalo, iako će sada sve zavisiti praktično od njegovog daljeg ponašanja.

Micić nije uspeo da se uklopi u sistem trenerske legende Svetislava Pešića, prvenstveno zbog brojnih povreda koje su ga mučile. Iz istih razloga nije igrao mnogo ni ove sezone, pa je rastanak sa bavarskim gigantom realnost, posebno nakon ispadanja iz Evrolige.

Novost koja će zasigurno obradovati navijače jeste da Micić neće biti jedino pojačanje koje će Crvene zvezda dovesti u narednim danima. Ali, to gotovo sigurno neće biti Džeremi Pargo, o čijem dolasku je počelo da se šuška gotovo paralelno sa Micićevim transferom. Prema saznanjima MOZZART Sporta, nekadašnji igrač Makabija iz Tel Aviva interesantan je Crvenoj zvezdi, ali njegov dolazak u Beograd je nerealan. Naravno, najviše zbog finansijskih pitanja jer u Kini, gde trenutno igra, dobija veliki novac.

Crvena zvezda će zasigurno dovesti još jedno, možda čak i dva pojačanja. Ipak, imena potencijalnih pojačanja trenutno se čuvaju u najstrožoj tajnosti.

Što se odlazaka tiče, na pitanje novinara da li će Gal Mekel možda dobiti drugu šansu trener Radonjić potvrdio je da su "razmišljanja usmerena u drugom pravcu". Ali, to i nije novost, s obzirom da je već više od mesec dana poznato da je Mekel praktično završio sa klubom.

Vilijams je zvanično i dalje igrač Crvene zvezde, a Radonjić je njegovo odsustvo sa utakmice protiv Zadra opravdao zdravstvenim problemima.

Najveća misterija je Rajan Tompson. Momak koji na svakom treningu pruža i više od 100 odsto svojih mogućnosti i dalje uživa podršku kluba, kao retko koji igrač u klupskoj istoriji. Ali, ako u najskorije vreme ne probije barijeru s kojom trenutno igra i američki šuter biće vrlo verovatno - otpušten.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Crvena zvezda i pored silnih povreda i brojnih promašaja sa transferima došla do Top 16 faze iz jako teške grupe i nalazi se u samom vrhu Jadranske lige.

Klub zato planira da konačno oformi konačni sastav, zatvori kompletni roster i posveti se isključivo treninzima i radu. Tačnije, onome čemu Zvezda nije mogla da se posveti u potpunosti prethodnih meseci.

Komentari / 0

Ostavite komentar