О њему се прича: Василије Мицић!

Плејмејкер Бајерна напрасно је овог четврта стављен у први план, као потенцијално појачање Црвене звезде Телеком.

Кошарка 24.12.2015 | 21:00
О њему се прича: Василије Мицић!

"Добро памтим овације Звездине публике. То је био један од најлепших момената у мом животу", рекао је Василије Мицић (21, 195 цм) пре тачно недељу дана, на тренингу Бајерна пред меч са Звездом.

Овог четвртка, специјализовани кошаркашки портали бомбастично су најавили његов долазак баш у редове црвено-белих!

Прошлог петка, у поразу Бавараца од Звезде, Мицић је наступио само четири минута и са занемарљивим учинком (један промашај, две изгубљене лопте) се брзо вратио на клупу.

Наредних дана, конкретно је наговештавано да би повремени репрезентативац Србије могао да напусти Бајерн, усред сезоне у којој није блистао. У Евролиги је одиграо само четири утакмице и једине поене постигао са линије за слободна бацања.

Наговештавано је крајем прошле и ове недеље да би Мицић могао у Естудијантес, игром речи његовог менаџера Миодрага Ражнатовића синоћ су га селили и у Уникаху, али је и даље формално члан Бајерна.

Дејан Радоњић конкретно је у четвртак увече упитан да ли ће Мицић постати члан његовог тима уместо Маркуса Вилијамса.

"Нормално је да се прича. Ми смо свима интересантни. Најавили смо промене и нормално је да крену спекулације. Када буде нешто званично, ми ћемо објавити. Све остало је у домену спекулација", рекао је тренер Звезде.

Дакле, Мицић НИЈЕ нови плејмејкер црвено-белих. Да ли ће то постати? Показаће наредни дани, јер се великом близином ближи крај децембра и истицање рокова за регистрацију играча који ће моћи да наступе у наставку "јадранске" сезоне и у првом делу Топ 16 фазе.

До одласка у Бајерн, Мицић је био креатор игре екипе Мега Лекса која је умало изненадила Црвену звезду Телеком у финалу Купа Кораћа 2014. године. У тој утакмици, садашњи НБА играч Никола Јокић имао је шут за победу и трофеј, а навијачи Звезде су скандирали Мицићево име, одушевљени његовом игром.

Дрес Меге млади плејмејкер је раздужио 2014. године, после четири одигране сезоне у њему. У Бајерн је стигао као један од највећих талената српске кошарке, освајач европске сребрне медаље са У-18 репрезентацијом, као и светског сребра 2013, са У-19 репрезентацијом. На том турниру био је и члан идеалне петорке, уз Данте Ексума, Дарија Шарића, Џалила Окафора и Арона Гордона.

Истог лета, Мицић је дебитовао и за "А" репрезентацију. Обукао је дрес "орлова" под командом Душана Ивковића и играо на Еуробаскету у Словенији.

Већ на почетку епизоде у Бајерну, Мицић је доживео велики пех - повреду лакта, која га је у новембру одвојила више од шест недеља од терена и избацила из ритма. Ове сезоне није успео да се избори за значајну минутажу и чини се да је његов растанак са Баварцима реална опција - био у питању трансфер у Звезду или не.

Најчешће прекобројан
Ове сезоне, Бајерн је до повратка Кеј-Си Риверса у састав имао седам странаца, а правило националне федерације Немачке допушта да само шесторица буду у саставу. Мицић је био најчешће прекобројан.

Коментари / 0

Оставите коментар