O njemu se priča: Vasilije Micić!

Plejmejker Bajerna naprasno je ovog četvrta stavljen u prvi plan, kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde Telekom.

Košarka 24.12.2015 | 21:00
O njemu se priča: Vasilije Micić!

"Dobro pamtim ovacije Zvezdine publike. To je bio jedan od najlepših momenata u mom životu", rekao je Vasilije Micić (21, 195 cm) pre tačno nedelju dana, na treningu Bajerna pred meč sa Zvezdom.

Ovog četvrtka, specijalizovani košarkaški portali bombastično su najavili njegov dolazak baš u redove crveno-belih!

Prošlog petka, u porazu Bavaraca od Zvezde, Micić je nastupio samo četiri minuta i sa zanemarljivim učinkom (jedan promašaj, dve izgubljene lopte) se brzo vratio na klupu.

Narednih dana, konkretno je nagoveštavano da bi povremeni reprezentativac Srbije mogao da napusti Bajern, usred sezone u kojoj nije blistao. U Evroligi je odigrao samo četiri utakmice i jedine poene postigao sa linije za slobodna bacanja.

Nagoveštavano je krajem prošle i ove nedelje da bi Micić mogao u Estudijantes, igrom reči njegovog menadžera Miodraga Ražnatovića sinoć su ga selili i u Unikahu, ali je i dalje formalno član Bajerna.

Dejan Radonjić konkretno je u četvrtak uveče upitan da li će Micić postati član njegovog tima umesto Markusa Vilijamsa.

"Normalno je da se priča. Mi smo svima interesantni. Najavili smo promene i normalno je da krenu spekulacije. Kada bude nešto zvanično, mi ćemo objaviti. Sve ostalo je u domenu spekulacija", rekao je trener Zvezde.

Dakle, Micić NIJE novi plejmejker crveno-belih. Da li će to postati? Pokazaće naredni dani, jer se velikom blizinom bliži kraj decembra i isticanje rokova za registraciju igrača koji će moći da nastupe u nastavku "jadranske" sezone i u prvom delu Top 16 faze.

Do odlaska u Bajern, Micić je bio kreator igre ekipe Mega Leksa koja je umalo iznenadila Crvenu zvezdu Telekom u finalu Kupa Koraća 2014. godine. U toj utakmici, sadašnji NBA igrač Nikola Jokić imao je šut za pobedu i trofej, a navijači Zvezde su skandirali Micićevo ime, oduševljeni njegovom igrom.

Dres Mege mladi plejmejker je razdužio 2014. godine, posle četiri odigrane sezone u njemu. U Bajern je stigao kao jedan od najvećih talenata srpske košarke, osvajač evropske srebrne medalje sa U-18 reprezentacijom, kao i svetskog srebra 2013, sa U-19 reprezentacijom. Na tom turniru bio je i član idealne petorke, uz Dante Eksuma, Darija Šarića, Džalila Okafora i Arona Gordona.

Istog leta, Micić je debitovao i za "A" reprezentaciju. Obukao je dres "orlova" pod komandom Dušana Ivkovića i igrao na Eurobasketu u Sloveniji.

Već na početku epizode u Bajernu, Micić je doživeo veliki peh - povredu lakta, koja ga je u novembru odvojila više od šest nedelja od terena i izbacila iz ritma. Ove sezone nije uspeo da se izbori za značajnu minutažu i čini se da je njegov rastanak sa Bavarcima realna opcija - bio u pitanju transfer u Zvezdu ili ne.

Najčešće prekobrojan
Ove sezone, Bajern je do povratka Kej-Si Riversa u sastav imao sedam stranaca, a pravilo nacionalne federacije Nemačke dopušta da samo šestorica budu u sastavu. Micić je bio najčešće prekobrojan.

Komentari / 0

Ostavite komentar