Шлиренцауер учествује на “Четири скакаонице”!

Двоструки освајач Светског купа Грегор Шлиренцауер биће у тиму Аустрије за турнеју “Четири скакаонице” која почиње у уторак у Оберстдорфу.

Остали спортови 25.12.2015 | 09:40
Шлиренцауер учествује на “Четири скакаонице”!

Шлиренцауер је у досадашњем делу сезоне учествовао на само три такмичења и последњих недеља је паузирао да би се спремио за Новогодишњу турнеју.

“Пошто сам се удаљио од спорта, прошле недеље сам отишао опет у Лилехамер, јер ми зима у Норвешкој доноси посебне емоције, а такође јер је то једина велика скакаоница у Европи на којој је могуће тренирати ван такмичења. Желим да се развијам као особа и зато сам се прихватио овог изазова”, истакао је Шлиренцауер.

Двоструки освајач турнеје је најбољи резултат ове сезоне остварио управо у Лилехамеру почетком децембра, када је био 14.

Аустријанци су од сезоне 2008/09 непобедиви на турнеји “Четири скакаонице”. Шлиренцауер је на њој славио 2012. и 2013. године, а међу победнике уписали су се и Волфганг Лојцл, Андреас Кефлер, Томас Моргенштерн, Томас Дитхарт и Штефан Крафт.

Уз Шлиренцауера, у аустријском тиму на Новогодишњој турнеји наћи ће се и Крафт, Михаел Хајбек, Мануел Фетнер и Мануел Попингер. Наравно, још неколицина скакача покушаће кроз квалификације да се пробије до главног такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар