Šlirencauer učestvuje na “Četiri skakaonice”!

Dvostruki osvajač Svetskog kupa Gregor Šlirencauer biće u timu Austrije za turneju “Četiri skakaonice” koja počinje u utorak u Oberstdorfu.

Ostali sportovi 25.12.2015 | 09:40
Šlirencauer učestvuje na “Četiri skakaonice”!

Šlirencauer je u dosadašnjem delu sezone učestvovao na samo tri takmičenja i poslednjih nedelja je pauzirao da bi se spremio za Novogodišnju turneju.

“Pošto sam se udaljio od sporta, prošle nedelje sam otišao opet u Lilehamer, jer mi zima u Norveškoj donosi posebne emocije, a takođe jer je to jedina velika skakaonica u Evropi na kojoj je moguće trenirati van takmičenja. Želim da se razvijam kao osoba i zato sam se prihvatio ovog izazova”, istakao je Šlirencauer.

Dvostruki osvajač turneje je najbolji rezultat ove sezone ostvario upravo u Lilehameru početkom decembra, kada je bio 14.

Austrijanci su od sezone 2008/09 nepobedivi na turneji “Četiri skakaonice”. Šlirencauer je na njoj slavio 2012. i 2013. godine, a među pobednike upisali su se i Volfgang Lojcl, Andreas Kefler, Tomas Morgenštern, Tomas Dithart i Štefan Kraft.

Uz Šlirencauera, u austrijskom timu na Novogodišnjoj turneji naći će se i Kraft, Mihael Hajbek, Manuel Fetner i Manuel Popinger. Naravno, još nekolicina skakača pokušaće kroz kvalifikacije da se probije do glavnog takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar