Евертон добија милијардере за власнике!

Спрема се акција од 300.000.000 евра! Ако се план оствари, Карамеле ће спремати тим за напад на титулу и Лигу шампиона.

Фудбал 24.12.2015 | 23:00
Евертон добија милијардере за власнике!

Финансијска експанзија енглеског фудбала одавно је узела маха, а готово свакодневно дешавају се велике промене и нови улазак страног капитала у најмоћнију лигу света. После Кристал Паласа који је пре само два дана добије нове сувласнике у лику америчких милијардера Џошуе Хариса и Дејвида Блицера (власници 36 одсто Кристал Паласа прим. аут.) британски медији објавили су да ће Евертон у најскорије време добити нове газде! И то после тачно десет година потраге за моћним инвеститорима.

У питању је конзорцијум инвеститора, некадашњих власника бејзбол тима Сан Дијега, на челу са Џоном Џеј Мурсом и Чарлсом Ноелом. Угледни британски лист Телеграф открио је да преговори о преузимању Карамела трају месецима уназад, али да се сада појавила искра наде да ће посао бити завршен врло брзо. Цео посао требало би да износи око 300.000.000 евра.

Поменути двојац милијардера, који је раније желео да купи Свонси, спреман је да од садашњег председника Евертона Била Кенрајта откупи клуб и уложи велики новац како би направили тим достојан највиших циљева.

Чињеница која би могла додатно да убрза поступак јесте блага финансијска криза у коју је Евертон упао у последње време услед изостанка прилива капитала, а долазак нових власника дефинитивно би омогућио Роберту Мартинезу да задржи Лукакуа, Стоунса, Барклија, Мекартија и оно најбоље што Евертон има, а затим купи и појачања за напад на титулу.

Такође, садашњи председник Кенрајт изгубио је поверење навијача услед неиспуњених обећања да ће и сам донети новац у клуб.

Интересантно, ако се догоди да Евертон буде продат, оба клуба из Ливерпула имаће америчке власнике. А оно што је још занимљивије, Мурс је својевремено Сан Дијего купио од садашњег газде Ливерпула – Тома Вернера, за око 670.000.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар