Everton dobija milijardere za vlasnike!

Sprema se akcija od 300.000.000 evra! Ako se plan ostvari, Karamele će spremati tim za napad na titulu i Ligu šampiona.

Fudbal 24.12.2015 | 23:00
Everton dobija milijardere za vlasnike!

Finansijska ekspanzija engleskog fudbala odavno je uzela maha, a gotovo svakodnevno dešavaju se velike promene i novi ulazak stranog kapitala u najmoćniju ligu sveta. Posle Kristal Palasa koji je pre samo dva dana dobije nove suvlasnike u liku američkih milijardera Džošue Harisa i Dejvida Blicera (vlasnici 36 odsto Kristal Palasa prim. aut.) britanski mediji objavili su da će Everton u najskorije vreme dobiti nove gazde! I to posle tačno deset godina potrage za moćnim investitorima.

U pitanju je konzorcijum investitora, nekadašnjih vlasnika bejzbol tima San Dijega, na čelu sa Džonom Džej Mursom i Čarlsom Noelom. Ugledni britanski list Telegraf otkrio je da pregovori o preuzimanju Karamela traju mesecima unazad, ali da se sada pojavila iskra nade da će posao biti završen vrlo brzo. Ceo posao trebalo bi da iznosi oko 300.000.000 evra.

Pomenuti dvojac milijardera, koji je ranije želeo da kupi Svonsi, spreman je da od sadašnjeg predsednika Evertona Bila Kenrajta otkupi klub i uloži veliki novac kako bi napravili tim dostojan najviših ciljeva.

Činjenica koja bi mogla dodatno da ubrza postupak jeste blaga finansijska kriza u koju je Everton upao u poslednje vreme usled izostanka priliva kapitala, a dolazak novih vlasnika definitivno bi omogućio Robertu Martinezu da zadrži Lukakua, Stounsa, Barklija, Mekartija i ono najbolje što Everton ima, a zatim kupi i pojačanja za napad na titulu.

Takođe, sadašnji predsednik Kenrajt izgubio je poverenje navijača usled neispunjenih obećanja da će i sam doneti novac u klub.

Interesantno, ako se dogodi da Everton bude prodat, oba kluba iz Liverpula imaće američke vlasnike. A ono što je još zanimljivije, Murs je svojevremeno San Dijego kupio od sadašnjeg gazde Liverpula – Toma Vernera, za oko 670.000.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar