Ћурковић: Носио сам се ја и са генералима, а камоли...!

Вршилац дужности председника Партизана Иван Ћурковић каже да се не плаши евентуалних "директних покушаја уплитања политике". Приоритет - стабилизација играчког кадра. Пуно поверење у новог тренера Ивана Томића.

Фудбал 24.12.2015 | 20:00
Ћурковић: Носио сам се ја и са генералима, а камоли...!

Легендарни голман Партизана Иван Ћурковић у својој 71. години добио је мандат да поново води клуб са којим је далеке 1966. године исписао највећи успех у његовој историји када је постао вицешампион Европе, изгубши финале од Реал Мадрида 1:2 (Ћурковић је био резерва Милутину Шошкићу).

Ћурковић је сада поново у клубу у једном од најтежих тренутака у његовој историји. Елиминација из Лиге Европе, иако је постојала велика шанса да се коначно дочека пролеће, додатно је загорчало живот црно-белима, који су се већ у полусезони опростили од титуле, с обзиром на то да за Црвеном звездом заостају 26 бодова.

Приоритет у наредном периоду биће, према речима Ћурковића, стабилизација и консолидација првог тима, односно да се види на кога се може озбиљно рачунати, а ко може да оде. Прва два нова играча су дефанзивац Марко Јовановић (повратник у клуб) и голман Бојан Шаранов.

"Тај посао поверен је спортском директору Ивици Илиеву и новом тренеру Ивану Томићу у којем имам пуно поверење... Пред тренером и спортским директором је велики посао, али имају довољно времена да спреме Партизан за наставак такмичења на вишем нивоу. Треба да сагледамо где су нам потребна појачања како бисмо у будућности били конкурентнији на домаћој и међународној сцени", каже Ћурковић у интервјуу листу "Данас".

Што се тиче предстојећег прелазног рока, Ћурковић каже да ће се најпре гледати у своје двориште, односно у Омладинску школу, али и према иностранству.

"Сигурно је да у нашем погону имамо велики број талентованих играча, али се и до сада показало да додатни квалитет и искуство морамо довести из иностранства. Тако ће бити и овај пут", додаје вршилац дужности председника Партизана.

О Ивану Томићу има најлепше мишљење:

"Томић је млад тренер, али године нису мерило. Има богато искуство које је стекао као играч. Верујем у њега, да може да изведе Партизан на прави пут. Има одрешене руке, али наравно и он и Илиев ће морати да полажу рачуне и за трансфере и за резултате. На њима је да спроведу прелазни рок, али морају да буду реални у амбицијама. Довођење играча потребног калибра не гарантује победе, као што не би било да доведу и Месија. Иван Томић је човек на земљи, тако да знамо да може да извага између могућности и амбиција".

Што се тиче амбиција, и Ћурковић је реалан.

"Звезда има велику предност. Покушаћемо да се укључимо у борбу за титулу, али је у овом тренутку реално друго место. То не би требало доводити у питање, јер имамо бољи тим од директних конкурената. Имамо и такмичење у Купу Србије, њега ћемо сигурно покушати да освојимо, то такмичење, као и друго место, нам доносе играње у квалификацијама за Лигу Европе".

Упитан да ли ће покушати да стане на пут пракси да се политика меша у спорт, што је пракса у овој земљи, Ћурковић је одговорио:

"Не бих се сложио да је баш тако. Није било притисака, ни уцене са стране и утицаја политике, бар не директног и пресудног. Тај однос бих пре назвао по принципу 'ако сте ви добри према њима, биће и они према вама'. Знате, дуго сам у Партизану, не плашим се ни директних покушаја уплитања политике. Излазио сам на крај и са генералима, сигурно ћу и са актуелним политичарима, ако покушају да се директно мешају у управљање клубом".

Коментари / 0

Оставите коментар