Ćurković: Nosio sam se ja i sa generalima, a kamoli...!

Vršilac dužnosti predsednika Partizana Ivan Ćurković kaže da se ne plaši eventualnih "direktnih pokušaja uplitanja politike". Prioritet - stabilizacija igračkog kadra. Puno poverenje u novog trenera Ivana Tomića.

Fudbal 24.12.2015 | 20:00
Ćurković: Nosio sam se ja i sa generalima, a kamoli...!

Legendarni golman Partizana Ivan Ćurković u svojoj 71. godini dobio je mandat da ponovo vodi klub sa kojim je daleke 1966. godine ispisao najveći uspeh u njegovoj istoriji kada je postao vicešampion Evrope, izgubši finale od Real Madrida 1:2 (Ćurković je bio rezerva Milutinu Šoškiću).

Ćurković je sada ponovo u klubu u jednom od najtežih trenutaka u njegovoj istoriji. Eliminacija iz Lige Evrope, iako je postojala velika šansa da se konačno dočeka proleće, dodatno je zagorčalo život crno-belima, koji su se već u polusezoni oprostili od titule, s obzirom na to da za Crvenom zvezdom zaostaju 26 bodova.

Prioritet u narednom periodu biće, prema rečima Ćurkovića, stabilizacija i konsolidacija prvog tima, odnosno da se vidi na koga se može ozbiljno računati, a ko može da ode. Prva dva nova igrača su defanzivac Marko Jovanović (povratnik u klub) i golman Bojan Šaranov.

"Taj posao poveren je sportskom direktoru Ivici Ilievu i novom treneru Ivanu Tomiću u kojem imam puno poverenje... Pred trenerom i sportskim direktorom je veliki posao, ali imaju dovoljno vremena da spreme Partizan za nastavak takmičenja na višem nivou. Treba da sagledamo gde su nam potrebna pojačanja kako bismo u budućnosti bili konkurentniji na domaćoj i međunarodnoj sceni", kaže Ćurković u intervjuu listu "Danas".

Što se tiče predstojećeg prelaznog roka, Ćurković kaže da će se najpre gledati u svoje dvorište, odnosno u Omladinsku školu, ali i prema inostranstvu.

"Sigurno je da u našem pogonu imamo veliki broj talentovanih igrača, ali se i do sada pokazalo da dodatni kvalitet i iskustvo moramo dovesti iz inostranstva. Tako će biti i ovaj put", dodaje vršilac dužnosti predsednika Partizana.

O Ivanu Tomiću ima najlepše mišljenje:

"Tomić je mlad trener, ali godine nisu merilo. Ima bogato iskustvo koje je stekao kao igrač. Verujem u njega, da može da izvede Partizan na pravi put. Ima odrešene ruke, ali naravno i on i Iliev će morati da polažu račune i za transfere i za rezultate. Na njima je da sprovedu prelazni rok, ali moraju da budu realni u ambicijama. Dovođenje igrača potrebnog kalibra ne garantuje pobede, kao što ne bi bilo da dovedu i Mesija. Ivan Tomić je čovek na zemlji, tako da znamo da može da izvaga između mogućnosti i ambicija".

Što se tiče ambicija, i Ćurković je realan.

"Zvezda ima veliku prednost. Pokušaćemo da se uključimo u borbu za titulu, ali je u ovom trenutku realno drugo mesto. To ne bi trebalo dovoditi u pitanje, jer imamo bolji tim od direktnih konkurenata. Imamo i takmičenje u Kupu Srbije, njega ćemo sigurno pokušati da osvojimo, to takmičenje, kao i drugo mesto, nam donose igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope".

Upitan da li će pokušati da stane na put praksi da se politika meša u sport, što je praksa u ovoj zemlji, Ćurković je odgovorio:

"Ne bih se složio da je baš tako. Nije bilo pritisaka, ni ucene sa strane i uticaja politike, bar ne direktnog i presudnog. Taj odnos bih pre nazvao po principu 'ako ste vi dobri prema njima, biće i oni prema vama'. Znate, dugo sam u Partizanu, ne plašim se ni direktnih pokušaja uplitanja politike. Izlazio sam na kraj i sa generalima, sigurno ću i sa aktuelnim političarima, ako pokušaju da se direktno mešaju u upravljanje klubom".

Komentari / 0

Ostavite komentar