Роџер о Рафи и трошењу времена: Поправио се!

Роџер Фдерер мисли да Рафаел Надал сада прави мање паузе између поена и додао да некада има разумевања за дуге паузе.

Тенис 24.12.2015 | 12:20
Роџер о Рафи и трошењу времена: Поправио се!

Много је протеклих година било приче на АТП туру око времена које играчи троше између поена, а Надал је константно прекорачивао дозвољених 25 секунди.

У једном периоду је и Новак Ђоковић трошио превише времена између поена, али је драстично смањио тапкање лоптице и сада није међу играчима који троше највише времена.

Ипак, Федерер каже да му смета када играч троши много времена између првог и другог сервиса.

„Надал је некада био спорији. Мислим да је сада бржи између поена. Мислим да није лоше што не постоји сат који мери време, већ је то флексибилно. Некада завршите поен код мреже и онда вам је потребно много више времена да се вратите на основну линију. Оно што не волим је када неки играч промаши први сервис и онда направи дугачку паузу између првог и другог сервиса. Или када погодите ас и након тога одуговлачите. Али, када су у питању дугачки поени, некада је у реду ако играч направи дужу паузу“, каже Федерер и додаје:

„Проблем је што неки играчи сваки пут прекораче 25 секунди. Добију једно, па друго упозорење, али се на томе завршава. Судије су добре према играчима, више не виђамо свађе између играча и судија толико често. То је лепо, наш спорт је класа.“

Ипак, Швајцарац сматра да бу у будућности могао да буде уведен и сат који мери време између поена.

„То би могао да буде забаван додатак, али не би смео да поремети игру.“

Коментари / 0

Оставите коментар