Rodžer o Rafi i trošenju vremena: Popravio se!

Rodžer Fderer misli da Rafael Nadal sada pravi manje pauze između poena i dodao da nekada ima razumevanja za duge pauze.

Tenis 24.12.2015 | 12:20
Rodžer o Rafi i trošenju vremena: Popravio se!

Mnogo je proteklih godina bilo priče na ATP turu oko vremena koje igrači troše između poena, a Nadal je konstantno prekoračivao dozvoljenih 25 sekundi.

U jednom periodu je i Novak Đoković trošio previše vremena između poena, ali je drastično smanjio tapkanje loptice i sada nije među igračima koji troše najviše vremena.

Ipak, Federer kaže da mu smeta kada igrač troši mnogo vremena između prvog i drugog servisa.

„Nadal je nekada bio sporiji. Mislim da je sada brži između poena. Mislim da nije loše što ne postoji sat koji meri vreme, već je to fleksibilno. Nekada završite poen kod mreže i onda vam je potrebno mnogo više vremena da se vratite na osnovnu liniju. Ono što ne volim je kada neki igrač promaši prvi servis i onda napravi dugačku pauzu između prvog i drugog servisa. Ili kada pogodite as i nakon toga odugovlačite. Ali, kada su u pitanju dugački poeni, nekada je u redu ako igrač napravi dužu pauzu“, kaže Federer i dodaje:

„Problem je što neki igrači svaki put prekorače 25 sekundi. Dobiju jedno, pa drugo upozorenje, ali se na tome završava. Sudije su dobre prema igračima, više ne viđamo svađe između igrača i sudija toliko često. To je lepo, naš sport je klasa.“

Ipak, Švajcarac smatra da bu u budućnosti mogao da bude uveden i sat koji meri vreme između poena.

„To bi mogao da bude zabavan dodatak, ali ne bi smeo da poremeti igru.“

Komentari / 0

Ostavite komentar