"Фетел је више за Ферари него Алонсо"!

Председник Ферарија Серђо Маркјоне рекао је да је Себастијан Фетел урадио више у италијанском тиму за једну сезону, него Фернандо Алонсо за пет година.

Остали спортови 23.12.2015 | 13:40
"Фетел је више за Ферари него Алонсо"!

Четвороструки светски шампион је прешао у Ферари на крају сезоне и одмах је импресионирао, док је Шпанац прешао у Мекларен.

Фетел је једини уз двојац Мерцедеса, Луиса Хамилтона и Ника Розберга, успео да се упише међу победнике током овогодишњег шампионата Формуле 1. Остварио је три тријумфа и још десет пута се нашао на подијуму, што му је донело треће место у генералном пласману.

Сви у Ферарију су током ове сезоне више пута истакли да је атмосфера у тиму била сјајна, а многи су то повезали са тим што се Фетел одлично снашао у новој улози јер је прихватио Фераријев начин живота.

„Алонсо је био овде пет година и био је мањи ’Ферариста’ од Фетела после једне сезоне када се погледа идентитет и поистовећивање са тимом“, рекао је Маркјоне, „Имали смо годишње окупљање са свим техничарима, механичарима, спонзорима и возачима раније овог месеца. Било је 1.200 људи и Себастијан је одржао говор у потпуности на италијанском. Наравно да га је научио напамет, али је то било савршено и невероватно. Феноменално га је припремио. Урадио је то искрено јер је такав момак, сјајног срца и веома привржен. Изгледа као момак који је одувек био Фераријев“.

Маркјонеове опаске бар по питању језика не могу да дају праву слику, пошто је Алонсо још пре доласка у Ферари течно говорио италијански. Његови најближи сарадници су били Италијани, а сви који су гледали трке у време док је он возио у италијанском тиму знају да је са тимом већи део времена управо говорио на њиховом матерњем језику, а не свом или енглеском.

Такође, требати на уму да је Маркјоне тек у октобру прошле године дошао на чело Ферарија, када је већ било јасно да Алонсо одлази, а Фетел долази.

Коментари / 0

Оставите коментар