"Fetel je više za Ferari nego Alonso"!

Predsednik Ferarija Serđo Markjone rekao je da je Sebastijan Fetel uradio više u italijanskom timu za jednu sezonu, nego Fernando Alonso za pet godina.

Ostali sportovi 23.12.2015 | 13:40
"Fetel je više za Ferari nego Alonso"!

Četvorostruki svetski šampion je prešao u Ferari na kraju sezone i odmah je impresionirao, dok je Španac prešao u Meklaren.

Fetel je jedini uz dvojac Mercedesa, Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, uspeo da se upiše među pobednike tokom ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Ostvario je tri trijumfa i još deset puta se našao na podijumu, što mu je donelo treće mesto u generalnom plasmanu.

Svi u Ferariju su tokom ove sezone više puta istakli da je atmosfera u timu bila sjajna, a mnogi su to povezali sa tim što se Fetel odlično snašao u novoj ulozi jer je prihvatio Ferarijev način života.

„Alonso je bio ovde pet godina i bio je manji ’Ferarista’ od Fetela posle jedne sezone kada se pogleda identitet i poistovećivanje sa timom“, rekao je Markjone, „Imali smo godišnje okupljanje sa svim tehničarima, mehaničarima, sponzorima i vozačima ranije ovog meseca. Bilo je 1.200 ljudi i Sebastijan je održao govor u potpunosti na italijanskom. Naravno da ga je naučio napamet, ali je to bilo savršeno i neverovatno. Fenomenalno ga je pripremio. Uradio je to iskreno jer je takav momak, sjajnog srca i veoma privržen. Izgleda kao momak koji je oduvek bio Ferarijev“.

Markjoneove opaske bar po pitanju jezika ne mogu da daju pravu sliku, pošto je Alonso još pre dolaska u Ferari tečno govorio italijanski. Njegovi najbliži saradnici su bili Italijani, a svi koji su gledali trke u vreme dok je on vozio u italijanskom timu znaju da je sa timom veći deo vremena upravo govorio na njihovom maternjem jeziku, a ne svom ili engleskom.

Takođe, trebati na umu da je Markjone tek u oktobru prošle godine došao na čelo Ferarija, kada je već bilo jasno da Alonso odlazi, a Fetel dolazi.

Komentari / 0

Ostavite komentar