Венгер: Ех, да је Чех стигао 2004...!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер, рекао је да жали што није успео да доведе голмана Петра Чеха још 2004. године.

Фудбал 24.12.2015 | 12:00
Венгер: Ех, да је Чех стигао 2004...!

Чех је овог лета стигао из Челсија и унео много сигурности у Арсеналовој одбрани.

Чех је 2004. године из Рен дошао међу "плавце", а Венгер се често присети тог периода, када је требало да предухитри Романа Абрамовича.

„Размишљам понекад колико би све било дургачије да сам довео Чеха 2004. године. Требало је тада да будемо бржи од Челсија. Нисмо били довољно оштроумни. Не постоје тимови који су правили велике успехе без врхунског голмана. Тридесет година сам у овом послу, а оно што сам научио је да је позиција голмана најпотцењенија позиција у фудбалу, а можда најважнија. Нападачи су увек боље плаћени од голмана, али да ли су важнији од чувара мреже? У великим мечевима број шутева на гол је много мањи. А једна одбрана може да направи разлику у крајњем резултату. Када је Шпанија освојила Светско првенство 2010, размишљао сам о свакој утакмици на којој је Касиљас спасавао ситуације на 0:0, чак и ону у финалу против Робена. Уместо да губе 1:0, било је 0:0. На крају је он био тај који је направио разлику.“

Чех је ове сезоне на 11 мечева сачувао своју мрежу, а постао је и рекордер Премијер лиге у броју утакмица без примљеног гола.

„Он нам даје харизму, ауру. Он је важан фактор у великим мечевима. Увек гледате око себе у свлачионици и размишљате, „да ли сам довољно јак?“, а људи попут Чеха вам помажу да верујете. Донео нам је своје искуство, смиреност, и лидерство. Добар је, фокусиран. Разоговарали смо пре него што је потписао уговор, био сам импресиониран његовим знањем, професионализмом", рекао је Венгер.

Коментари / 0

Оставите коментар