Venger: Eh, da je Čeh stigao 2004...!

Menadžer Arsenala Arsen Venger, rekao je da žali što nije uspeo da dovede golmana Petra Čeha još 2004. godine.

Fudbal 24.12.2015 | 12:00
Venger: Eh, da je Čeh stigao 2004...!

Čeh je ovog leta stigao iz Čelsija i uneo mnogo sigurnosti u Arsenalovoj odbrani.

Čeh je 2004. godine iz Ren došao među "plavce", a Venger se često priseti tog perioda, kada je trebalo da preduhitri Romana Abramoviča.

„Razmišljam ponekad koliko bi sve bilo durgačije da sam doveo Čeha 2004. godine. Trebalo je tada da budemo brži od Čelsija. Nismo bili dovoljno oštroumni. Ne postoje timovi koji su pravili velike uspehe bez vrhunskog golmana. Trideset godina sam u ovom poslu, a ono što sam naučio je da je pozicija golmana najpotcenjenija pozicija u fudbalu, a možda najvažnija. Napadači su uvek bolje plaćeni od golmana, ali da li su važniji od čuvara mreže? U velikim mečevima broj šuteva na gol je mnogo manji. A jedna odbrana može da napravi razliku u krajnjem rezultatu. Kada je Španija osvojila Svetsko prvenstvo 2010, razmišljao sam o svakoj utakmici na kojoj je Kasiljas spasavao situacije na 0:0, čak i onu u finalu protiv Robena. Umesto da gube 1:0, bilo je 0:0. Na kraju je on bio taj koji je napravio razliku.“

Čeh je ove sezone na 11 mečeva sačuvao svoju mrežu, a postao je i rekorder Premijer lige u broju utakmica bez primljenog gola.

„On nam daje harizmu, auru. On je važan faktor u velikim mečevima. Uvek gledate oko sebe u svlačionici i razmišljate, „da li sam dovoljno jak?“, a ljudi poput Čeha vam pomažu da verujete. Doneo nam je svoje iskustvo, smirenost, i liderstvo. Dobar je, fokusiran. Razogovarali smo pre nego što je potpisao ugovor, bio sam impresioniran njegovim znanjem, profesionalizmom", rekao je Venger.

Komentari / 0

Ostavite komentar