Звездин јунак, Гудурић: Тројке сам шутирао из срца!

Скандирање, партија каријере, остварење снова. Марко Гудурић је нови љубимац „делија“, али на све скромно гледа.

Кошарка 22.12.2015 | 11:00
Звездин јунак, Гудурић: Тројке сам шутирао из срца!

Тројка са десет метара - није проблем. Тројка уз фаул - може. Закуцавање - може. Три погођена слободна бацања из исто толико покушаја - није проблем.

Марко Гудурић (20) је заблистао против Бајерна и решио драматичан финиш. Дан после утакмице живота тренирао је још јаче, а одмор је провео уз филм „Ратови звезда“. За бравуре против минхенског тима дели заслуге са саиграчима.

- Ништа не бих могао без њих. Главе нам се још хладе, и даље смо под утиском. Мислим да још нисмо свесни великог успеха. Показали смо каква смо екипа. Успели смо да прођемо у топ 16 из најтеже групе и изборимо се за још 14 утакмица. Биће то велико искуство - прича Гудурић за “Блиц”.

Његове тројке „са паркинга“, бацање по паркету за сваку лопту и подизање навијача до крова крцатог “Пионира” препричаваће се данима. Сјајним партијама освојио је срца „делија“, који су му после меча скандирали „МВП“ и „Гудурић Марко“.

- Тројке сам шутирао из срца. Атмосфера је била за памћење. Без навијача ово не бисмо успели. Невероватно је шта сам доживео овако млад.

Сјајни бек посебно се радује дуелима са Панатинаикосом у топ 16 фази.

- Димитрис Дијамантидис ми је идол од малена. Обојица смо леворуки и волео бих да имам каријеру као он. После ове сезоне завршава каријеру и драго ми је што ћу моћи играм против њега.

Саиграчи га хвале на сваком кораку, Штимац је скинуо капу пред Гудурићем, који гледа само како да напредује сваког дана.

- Штимац и Милер су нам донели позитивну енергију, поред тога што су велика појачања. Много ми значи њихова подршка и на мени је само да се стално доказујем.

Гудурић није могао да се одбрани од фанова који су желели фотографију за успомену.

- И ја сам као клинац имао идоле, и дан данас их имам иако играм против неких од њих. Они су ми били додатни мотив и било би лепо када бисмо помогли да неки нови дечаци почну да играју кошарку сада због нас.

Симоновићу, свака част

Гудурића је одушевио Марко Симоновић, који је играо и поред јаких болова услед повреде зглоба леве ноге.

- Њему је био огроман зглоб после пет секунди против Меге. Не знам како је играо, свака му част. Срце му је огромно и то је пример карактера који нас краси целе сезоне.

Цирбес и Милер: Игра као матор, биће најбољи

Талентовани бек Звезде никога не оставља равнодушним, па ни ударне игле црвено-белих. Марко Гудурић је још једном заблистао када је било најпотребније. Као против Реала и Химкија, и против Бајерна је погурао Звезду ка победи и топ 16 фази Евролиге.

Његова храброст и сјајна партија одушевили су све. Похвале на рачун суперталентованог бека нису штедели ни најбољи Звездини играчи.

- Наш млади момак Гудурић је измислио неколико поена, одиграо је одлично. Фантастичан је. Мислим да ће за неколико година бити најбољи играч Европе. То кажем јер код њега видим неку посебну глад, посебну жељу за успехом - каже Квинси Милер.

И Маик Цирбес је био очаран партијом 20-годишњег саиграча.

- Гудурић се увек појави у право време, када нам је најпотребнији. Играо је у финишу као матор, као да је један од најискуснијих. Одиграо је као што то раде велики играчи - наглашава немачки центар.

Звезда има бисер у својим редовима. Играча који у кључним тренуцима преузима одговорност, погоди, ломи отпор ривала и баца навијаче у транс.

Гудурић је у првој сениорској сезони показао раскошан потенцијал и да тренер Дејан Радоњић може да се ослони на њега.

Коментари / 0

Оставите коментар