Zvezdin junak, Gudurić: Trojke sam šutirao iz srca!

Skandiranje, partija karijere, ostvarenje snova. Marko Gudurić je novi ljubimac „delija“, ali na sve skromno gleda.

Košarka 22.12.2015 | 11:00
Zvezdin junak, Gudurić: Trojke sam šutirao iz srca!

Trojka sa deset metara - nije problem. Trojka uz faul - može. Zakucavanje - može. Tri pogođena slobodna bacanja iz isto toliko pokušaja - nije problem.

Marko Gudurić (20) je zablistao protiv Bajerna i rešio dramatičan finiš. Dan posle utakmice života trenirao je još jače, a odmor je proveo uz film „Ratovi zvezda“. Za bravure protiv minhenskog tima deli zasluge sa saigračima.

- Ništa ne bih mogao bez njih. Glave nam se još hlade, i dalje smo pod utiskom. Mislim da još nismo svesni velikog uspeha. Pokazali smo kakva smo ekipa. Uspeli smo da prođemo u top 16 iz najteže grupe i izborimo se za još 14 utakmica. Biće to veliko iskustvo - priča Gudurić za “Blic”.

Njegove trojke „sa parkinga“, bacanje po parketu za svaku loptu i podizanje navijača do krova krcatog “Pionira” prepričavaće se danima. Sjajnim partijama osvojio je srca „delija“, koji su mu posle meča skandirali „MVP“ i „Gudurić Marko“.

- Trojke sam šutirao iz srca. Atmosfera je bila za pamćenje. Bez navijača ovo ne bismo uspeli. Neverovatno je šta sam doživeo ovako mlad.

Sjajni bek posebno se raduje duelima sa Panatinaikosom u top 16 fazi.

- Dimitris Dijamantidis mi je idol od malena. Obojica smo levoruki i voleo bih da imam karijeru kao on. Posle ove sezone završava karijeru i drago mi je što ću moći igram protiv njega.

Saigrači ga hvale na svakom koraku, Štimac je skinuo kapu pred Gudurićem, koji gleda samo kako da napreduje svakog dana.

- Štimac i Miler su nam doneli pozitivnu energiju, pored toga što su velika pojačanja. Mnogo mi znači njihova podrška i na meni je samo da se stalno dokazujem.

Gudurić nije mogao da se odbrani od fanova koji su želeli fotografiju za uspomenu.

- I ja sam kao klinac imao idole, i dan danas ih imam iako igram protiv nekih od njih. Oni su mi bili dodatni motiv i bilo bi lepo kada bismo pomogli da neki novi dečaci počnu da igraju košarku sada zbog nas.

Simonoviću, svaka čast

Gudurića je oduševio Marko Simonović, koji je igrao i pored jakih bolova usled povrede zgloba leve noge.

- Njemu je bio ogroman zglob posle pet sekundi protiv Mege. Ne znam kako je igrao, svaka mu čast. Srce mu je ogromno i to je primer karaktera koji nas krasi cele sezone.

Cirbes i Miler: Igra kao mator, biće najbolji

Talentovani bek Zvezde nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ni udarne igle crveno-belih. Marko Gudurić je još jednom zablistao kada je bilo najpotrebnije. Kao protiv Reala i Himkija, i protiv Bajerna je pogurao Zvezdu ka pobedi i top 16 fazi Evrolige.

Njegova hrabrost i sjajna partija oduševili su sve. Pohvale na račun supertalentovanog beka nisu štedeli ni najbolji Zvezdini igrači.

- Naš mladi momak Gudurić je izmislio nekoliko poena, odigrao je odlično. Fantastičan je. Mislim da će za nekoliko godina biti najbolji igrač Evrope. To kažem jer kod njega vidim neku posebnu glad, posebnu želju za uspehom - kaže Kvinsi Miler.

I Maik Cirbes je bio očaran partijom 20-godišnjeg saigrača.

- Gudurić se uvek pojavi u pravo vreme, kada nam je najpotrebniji. Igrao je u finišu kao mator, kao da je jedan od najiskusnijih. Odigrao je kao što to rade veliki igrači - naglašava nemački centar.

Zvezda ima biser u svojim redovima. Igrača koji u ključnim trenucima preuzima odgovornost, pogodi, lomi otpor rivala i baca navijače u trans.

Gudurić je u prvoj seniorskoj sezoni pokazao raskošan potencijal i da trener Dejan Radonjić može da se osloni na njega.

Komentari / 0

Ostavite komentar