За ББЦ, најбољи је...?!

За спортску личност године у избору британске телевизије изабран Енди Мари.

Тенис 21.12.2015 | 19:40
За ББЦ, најбољи је...?!

Ове сезоне Британци су имали тежак задатак да одаберу спортску личност године после великих успеха. Ипак, у традиционалном избору телевизијске станице ББЦ у жестокој конкуренцији за најбољег је изабран тенисер Енди Мари.

Он је добио предност у односу на остале спортисте јер је Дејвис куп репрезентацију довео до титуле у Белгији крајем новембра после паузе дуге 79 година.

Мари је у 2015. години играо финале на Аустралијан Опену, док је стигао до полуфинала на Ролан Гаросу и Вимблдону. Годину је окончао на другом месту АТП листе, а у репрезентацији је остварио 11 тријумфа, од чега три у финалу у Бриселу.

"Много вам хвала на награди, јер је нисам очекивао. Честитам свима после петогодишњег успешног путовања - били смо на на доњем нивоу тениса, а сада смо стигли до прве позиције на свету. Посвећујем живот овом спорту и свакодневно напорно тренирам како бих вас чинио поноснима", рекао је Мари на церемонији доделе признања у Белфасту.

Мари је тако други пут у последње три године освојио ту награду испред рагбисте Кевина Синфилда и атлетичарке Џесике Енис.

Мари је освојио 35 одсто гласова, Синфилд 28 одсто, а британска седмобојка тек осам одсто од 1.009.498 гласова.

Новак за мало без награде
У конкуренцији страног спортисте за личност године изабран је рагбиста Ден Картер, најбољи члан селекције Новог Зеланда, која је у финалу светског купа у новембру победила репрезентацију Аустралије. Картера је британска јавност изабрала испред најбољег тенисера света, Србина Новака Ђоковића, америчке пливачице Кејти Ледецки, која је у 2015. години поставила неколико светских рекорда, спринтера са Јамајке Усеина Болта, америчког голфера Џордана Спита и неприкосновене на WТА листи Серене Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар