Za BBC, najbolji je...?!

Za sportsku ličnost godine u izboru britanske televizije izabran Endi Mari.

Tenis 21.12.2015 | 19:40
Za BBC, najbolji je...?!

Ove sezone Britanci su imali težak zadatak da odaberu sportsku ličnost godine posle velikih uspeha. Ipak, u tradicionalnom izboru televizijske stanice BBC u žestokoj konkurenciji za najboljeg je izabran teniser Endi Mari.

On je dobio prednost u odnosu na ostale sportiste jer je Dejvis kup reprezentaciju doveo do titule u Belgiji krajem novembra posle pauze duge 79 godina.

Mari je u 2015. godini igrao finale na Australijan Openu, dok je stigao do polufinala na Rolan Garosu i Vimbldonu. Godinu je okončao na drugom mestu ATP liste, a u reprezentaciji je ostvario 11 trijumfa, od čega tri u finalu u Briselu.

"Mnogo vam hvala na nagradi, jer je nisam očekivao. Čestitam svima posle petogodišnjeg uspešnog putovanja - bili smo na na donjem nivou tenisa, a sada smo stigli do prve pozicije na svetu. Posvećujem život ovom sportu i svakodnevno naporno treniram kako bih vas činio ponosnima", rekao je Mari na ceremoniji dodele priznanja u Belfastu.

Mari je tako drugi put u poslednje tri godine osvojio tu nagradu ispred ragbiste Kevina Sinfilda i atletičarke Džesike Enis.

Mari je osvojio 35 odsto glasova, Sinfild 28 odsto, a britanska sedmobojka tek osam odsto od 1.009.498 glasova.

Novak za malo bez nagrade
U konkurenciji stranog sportiste za ličnost godine izabran je ragbista Den Karter, najbolji član selekcije Novog Zelanda, koja je u finalu svetskog kupa u novembru pobedila reprezentaciju Australije. Kartera je britanska javnost izabrala ispred najboljeg tenisera sveta, Srbina Novaka Đokovića, američke plivačice Kejti Ledecki, koja je u 2015. godini postavila nekoliko svetskih rekorda, sprintera sa Jamajke Useina Bolta, američkog golfera Džordana Spita i neprikosnovene na WTA listi Serene Vilijams.

Komentari / 0

Ostavite komentar