ШПА: Реалова ''десетка'', шок за Атлетико, ''прелијепа'' Селта...!

"Иживљавање": Реал - Рајо 10:2! Било је 1:2 и недосуђен пенал за сиромашног комшију, када је судија искључио два играча Рајо Ваљекана, досудио пенал за Реал и означио почетак мучења несрећног госта. Селта игра диван фудбал! "Тика-така" се игра, и то добро, у Галицији. Селта наставља да бележи добре резултате и постиже лепе голове. Три пута по 2:0 у Примери...Шокантан пораз Атлетика! Овај викенд не може да буде бољи за Барселону, а да тако буде потрудили су се Габи и Дијего Годин.

Фудбал 21.12.2015 | 15:20
ШПА: Реалова ''десетка'', шок за Атлетико, ''прелијепа'' Селта...!

Мучење пред 61.564 гледалаца...

Са три пораза у последњих пет кола Примере, пет бодова заостатка за Барселоном и Атлетико Мадридом, бламоидном елиминацијом из Купа краља и лошом атмосфером у клубу, фудбалерима Реал Мадрида и њиховом неубедљивом тренеру Рафи Бенитезу био је неопходан нешто лакши распоред.

И наишао је...

Ове недеље поподне, славни клуб угостио је сиромашног комшију из преграђа, Рајо Ваљекано, клуб(ић) којег је Реал смазао у последњих 16 узастопних утакмица у Примери, још од ремија 0:0 забележеног 25. марта 2000. године.

Међутим... У 12. минуту игре на "Сантијаго Бернабеу" стадиону било је 1:2!

И онда - већ до 30. минута, уз један недосуђен пенал за Рајо и један олако досуђен за Реал Мадрид, било је 2:2, а Рајо је играо са деветорицом на терену, с тим да су још двојица играча имала по жути картон.

Арбитар је Игњасио Иглесијас, који је - руку на срце - оправдано показао директан црвени картон Роберту Роману Тригеру Титу, због сулудог старта над Тонијем Кросом у 14. минуту, међутим касније и није морао да пошаље у свлачионицу и Хозеа Раула Баену Уријалдеа, као ни да његову руку на рамену Серхија Рамоса окарактерише фаулом за најстрожу казну.

А, жуте је прилично лако показао и Роберту Трасорасу Гајосу и Хозеу Игњасију Мартинезу Гарсији.

Завршено је с мучних: Реал Мадрид - Рајо Ваљекано 10:2 (4:2), тако да је у последњих 17 мечева између два неравноправна ривала скор 17:0, уз гол-разлику 55:12.

Све што је до краја меча могло да се очекује јесте још (много) голова у мрежи Јоела Родригеза и било их је - шест.

Барселона и Атлетико Мадрид, с утакмицом мање, имају по 35 бодова, с тим да ће Барса због учешћа и тријумфа на ФИФА светском првенству клубова свој меч са Спортинг Хихоном надокнадити тек у фебруару. Реал је трећи са 33 бода... И знатно појачаном гол-разликом!

СЕМАФОР

1:0 – Данило 3
1:1 – Амаја 10
1:2 – Хозабед 12
1:2 – Црвени, Тито 14
2:2 – Бејл 25
2:2 – Црвени, Баена 28
3:2 – Роналдо пен 30
4:2 – Бејл 42
5:2 – Бензема 48
6:2 – Роналдо 53
7:2 – Бејл 61
8:2 – Бејл 70
9:2 – Бензема 79
10:2 – Бензема 90

Шокантан пораз Атлетика! Овај викенд не може да буде бољи за Барселону, а да тако буде потрудили су се Габи и Дијего Годин.

Четири минута и надокнада времена делила су Атлетико Мадрид од 16. утакмице у низу без пораза и првог места на табели.

Нису издржали...

Бразилац Чарлс, нападач Малаге, постигао је ни крив ни дужан злата вредан гол за свој клуб у 86. минуту утакмице и решио последњи меч 16. кола Примере. А његов покушај волеја спољним делом стопала вероватно не би погодио ни гол-аут, да се на погрешном месту није нашао Дијего Годин.

Од његове ноге, лопта је направила озбиљан "заокрет", преварила Јана Облака, завршила у мрежи и десеторицу играча Атлетика на терену, због искључења Габија, оставила у мат позицији. Премало времена било је за одговор:

Малага – Атлетико Мадрид 1:0 (0:0), што је први пораз екипе Дијега Симеонеа још од 30. септембра када су "јорганџије" надигране у Лиги шампиона, код куће, у мечу са Бенфиком.

У међувремену, 12 победа и три ремија Атлетика довела су овај тим у осмину финала Лиге шампиона и на деобу првог места на табели, али путовање Барселоне на кров света у Јокохами, Симеонеов тим није искористио да се осами на челу Примере после 16 рунди.

Са утакмицом мање, коју ће одиграти тек у фебруару, Барса ће се вратити из Јапана као прва: и једни и други остају на 35 бодова, два мање има Реал Мадрид, а четири Селта из Вига.

Габи је у размаку од само пет минута добио два жута картона и оставио другове на цедилу (51. и 56. минут), међутим и са играчем мање Атлетико је имао две-три добре шансе за гол, а најбољу Фернандо Торес, којем је Камени скинуо чист зицер у 79. минуту.

Од тог тренутка почела је иницијатива тима који је до вечерас забележо само један тријумф у последњих осам мечева и који је у претходне две недеље бламоидно елиминисан из Купа краља са два пораза од нижеразредног Мирандеса (2:1 и 0:1). Бруку је успео да ублажи бивши нападач Селте и Алмерије, Чарлс, који је имао две добре шансе и у првом полувремену и који без помоћи Година не би стигао до шестог гола у сезони.

Према правилима, с обзиром на то да Чарлсов ударац није ишао у оквир гола, то је требало да буде аутогол дефанзивца Атлетика, али му за сада није приписан.

Ипак, Симеонеу је приписан пораз који је грубо прекинуо серију од девет победа црвено-белих, који су у првом полувремену имали више од игре све до 40. минута, али који пре свега захваљујући искусном Каменом нису дали гол. Ни Габи, ни Караско, ни Лусијано Вијето. Када је иницијатива Мадриђана утихнула, велике прилике за гол имали су Чарлс у 37. и Хуан Карлос у 41. минуту, првом је ударац одбранио Јан Облак, а други је тукао високо преко пречке са свега 15 метара удаљености.

Почетак другог полувремена обележила је опрезна игра, без много шанси, а онда је утакмица "отворена" после искључења Габија, којем Антонио Матеу Лахоз није могао да опрости други оштар старт у размаку од пет минута.

Антоан Гризман у 58. и Дује Чоп у 60. минуту нису се добро снашли у добрим шансама, потом се (по ко зна који пут) обрукао Торес, што је на крају сурово кажњено!

Селта игра диван фудбал! "Тика-така" се игра, и то добро, у Галицији. Селта наставља да бележи добре резултате и постиже лепе голове. Три пута по 2:0 у Примери...

После непријатних Реал Мадрид - Рајо Ваљекано 10:2, у недељу увече "дошла" су три резултата 2:0 на теренима шпанске Примере.

На најлепши начин победили су фудбалери Селте, који су дивним акцијама, "тика-така" начином игре, забележили победу у гостима над Гранадом, док је Атлетик Билбао код куће истим резултатом победио Леванте, а Виљареал наставио серију добрих резултата и два гола дао Реал Сосиједаду у Сан Себастијану.

Селта је, без најбољег играча, повређеног плејмејкера Нолита, до три бода стигла головима у првом полувремену. Прво се Фабијан Орељана ушетао у мрежу у 21. минуту, а онда и Јаго Аспас наставио да постиже голове, девети у сезони дао је у 45. минуту за коначних 0:2.

Аспасу, који пре две сезоне није дао ни гол на 14 мечева за Ливерпул, а прошле само два играјући за Севиљу, очигледно прија светло плави дрес клуба са "Балаидоса", с обзиром на то да је пре одласка на "Енфилд" дао 38 голова за Селту.

Клуб из Галиције, из Вига, града познатог по томе што га запљускује ледена струја са Атлантика, па ни на 30 степени лети није нимало лако ући у воду, има пет победа и реми у последњих шест мечева, тако да је криза с краја октобра и почетка новембра дефинитвно превазиђена. У тих месец дана, Селта је добила један од четири меча у Примери и доживела поразе од Реала, Валенсије и Ла Коруње.

С 31 бодом, екипа Едуарда Берица приближила се трећепласираном Реалу на два бода заостатка.

А, Селту прати - Виљареал!

"Жута подморница", након што је у прошлом колу победом од 1:0 на "Ел Мадригалу" само продубила кризу Реала и пољуљала позицију Рафе Бенитеза, ове вечери стигла је до трећег лигашког тријумфа у низу, против екипе која евидентно у кризи и којој смена Дејвида Мојеса није донела драстичну промену форме.

Четврти пораз Реал Сосиједаду у последњих пет кола, уз победу над Еибаром у међувремену, креирао је тандем Седрик Бакамбу/Денис Суарез.

Бакамбу је два пута асистирао Суарезу за голове, прво у 27, па у 88. минуту, с тим да Суарез није "испао" фер према саиграчу, јер је у финишу утакмице одлучио да сам заврши акцију, уместо да упосли колегу из напада који је био потпуно сам и који му је додао лопту на прави начин и у првом делу игре.

Ипак, нема дилеме да ће темпераментни тренер Марселињо успети да одљути Бакамбуа, који није прославио други Суарезов гол.

На "Сан Мамесу" рутинска победа Баксијаца над последњепласираним Левантеом, који има само једну победу у последњих 11 мечева и којем је ово био трећи пораз у низу.

Црвено-белима је овај тријумф био преко потребан, након освојеног бода у последња три кола, а дошао је преко Сан Хозеа у 55. и Ињакија Вилијамса у 88. минуту.

РЕЗУЛТАТИ:

Реал Мадрид – Рајо Ваљекано 10:2 (4:2)
/Данило 3, Бејл 25, 41, 61, 70, Роналдо пен 30, 53, Бензема 48, 79, 90 – Амаја 10, Хозабед 12/

Атлетик Билбао – Леванте 2:0 (0:0)
/Сан Хозе 55, Вилијамс 82/

Гранада – Селта 0:2 (0:2)
/Орељана 21, Аспас 45/

Реал Сосиједад – Виљареал 0:2 (0:1)
/Суарез 27, 88/

Малага – Атлетико Мадрид 1:0 (0:0)
/Чарлс 86/

Спортинг Хихон – Барселона (одложено за 17. фебруар)

У суботу:

Валенсија – Хетафе 2:2 (2:2)
/Алкасер 15, Мина 35 – Саравија 10, Лафита 22/

Еспањол – Лас Палмас 1:0 (0:0)
/Каиседо 66/

Бетис – Севиља 0:0

Депортиво – Еибар 2:0 (1:0)
/Перез 41, Арибас 73/

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 35, Атлетико Мадрид 35, Реал Мадрид 33, Селта Виго 31, Виљареал 30, Депортиво Ла Коруња 26, Атлетик Билбао 24, Севиља 23, Валенсија 22, Еибар 21, Еспањол 20, Бетис 20, Малага 17, Реал Сосиједад 16, Хетафе 16, Спортинг Хихон (-1) 15, Гранада 14, Рајо Ваљекано 14, Лас Палмас 13, Леванте 11.

Коментари / 0

Оставите коментар