ŠPA: Realova ''desetka'', šok za Atletiko, ''prelijepa'' Selta...!

"Iživljavanje": Real - Rajo 10:2! Bilo je 1:2 i nedosuđen penal za siromašnog komšiju, kada je sudija isključio dva igrača Rajo Valjekana, dosudio penal za Real i označio početak mučenja nesrećnog gosta. Selta igra divan fudbal! "Tika-taka" se igra, i to dobro, u Galiciji. Selta nastavlja da beleži dobre rezultate i postiže lepe golove. Tri puta po 2:0 u Primeri...Šokantan poraz Atletika! Ovaj vikend ne može da bude bolji za Barselonu, a da tako bude potrudili su se Gabi i Dijego Godin.

Fudbal 21.12.2015 | 15:20
ŠPA: Realova ''desetka'', šok za Atletiko, ''prelijepa'' Selta...!

Mučenje pred 61.564 gledalaca...

Sa tri poraza u poslednjih pet kola Primere, pet bodova zaostatka za Barselonom i Atletiko Madridom, blamoidnom eliminacijom iz Kupa kralja i lošom atmosferom u klubu, fudbalerima Real Madrida i njihovom neubedljivom treneru Rafi Benitezu bio je neophodan nešto lakši raspored.

I naišao je...

Ove nedelje popodne, slavni klub ugostio je siromašnog komšiju iz pregrađa, Rajo Valjekano, klub(ić) kojeg je Real smazao u poslednjih 16 uzastopnih utakmica u Primeri, još od remija 0:0 zabeleženog 25. marta 2000. godine.

Međutim... U 12. minutu igre na "Santijago Bernabeu" stadionu bilo je 1:2!

I onda - već do 30. minuta, uz jedan nedosuđen penal za Rajo i jedan olako dosuđen za Real Madrid, bilo je 2:2, a Rajo je igrao sa devetoricom na terenu, s tim da su još dvojica igrača imala po žuti karton.

Arbitar je Ignjasio Iglesijas, koji je - ruku na srce - opravdano pokazao direktan crveni karton Robertu Romanu Trigeru Titu, zbog suludog starta nad Tonijem Krosom u 14. minutu, međutim kasnije i nije morao da pošalje u svlačionicu i Hozea Raula Baenu Urijaldea, kao ni da njegovu ruku na ramenu Serhija Ramosa okarakteriše faulom za najstrožu kaznu.

A, žute je prilično lako pokazao i Robertu Trasorasu Gajosu i Hozeu Ignjasiju Martinezu Garsiji.

Završeno je s mučnih: Real Madrid - Rajo Valjekano 10:2 (4:2), tako da je u poslednjih 17 mečeva između dva neravnopravna rivala skor 17:0, uz gol-razliku 55:12.

Sve što je do kraja meča moglo da se očekuje jeste još (mnogo) golova u mreži Joela Rodrigeza i bilo ih je - šest.

Barselona i Atletiko Madrid, s utakmicom manje, imaju po 35 bodova, s tim da će Barsa zbog učešća i trijumfa na FIFA svetskom prvenstvu klubova svoj meč sa Sporting Hihonom nadoknaditi tek u februaru. Real je treći sa 33 boda... I znatno pojačanom gol-razlikom!

SEMAFOR

1:0 – Danilo 3
1:1 – Amaja 10
1:2 – Hozabed 12
1:2 – Crveni, Tito 14
2:2 – Bejl 25
2:2 – Crveni, Baena 28
3:2 – Ronaldo pen 30
4:2 – Bejl 42
5:2 – Benzema 48
6:2 – Ronaldo 53
7:2 – Bejl 61
8:2 – Bejl 70
9:2 – Benzema 79
10:2 – Benzema 90

Šokantan poraz Atletika! Ovaj vikend ne može da bude bolji za Barselonu, a da tako bude potrudili su se Gabi i Dijego Godin.

Četiri minuta i nadoknada vremena delila su Atletiko Madrid od 16. utakmice u nizu bez poraza i prvog mesta na tabeli.

Nisu izdržali...

Brazilac Čarls, napadač Malage, postigao je ni kriv ni dužan zlata vredan gol za svoj klub u 86. minutu utakmice i rešio poslednji meč 16. kola Primere. A njegov pokušaj voleja spoljnim delom stopala verovatno ne bi pogodio ni gol-aut, da se na pogrešnom mestu nije našao Dijego Godin.

Od njegove noge, lopta je napravila ozbiljan "zaokret", prevarila Jana Oblaka, završila u mreži i desetoricu igrača Atletika na terenu, zbog isključenja Gabija, ostavila u mat poziciji. Premalo vremena bilo je za odgovor:

Malaga – Atletiko Madrid 1:0 (0:0), što je prvi poraz ekipe Dijega Simeonea još od 30. septembra kada su "jorgandžije" nadigrane u Ligi šampiona, kod kuće, u meču sa Benfikom.

U međuvremenu, 12 pobeda i tri remija Atletika dovela su ovaj tim u osminu finala Lige šampiona i na deobu prvog mesta na tabeli, ali putovanje Barselone na krov sveta u Jokohami, Simeoneov tim nije iskoristio da se osami na čelu Primere posle 16 rundi.

Sa utakmicom manje, koju će odigrati tek u februaru, Barsa će se vratiti iz Japana kao prva: i jedni i drugi ostaju na 35 bodova, dva manje ima Real Madrid, a četiri Selta iz Viga.

Gabi je u razmaku od samo pet minuta dobio dva žuta kartona i ostavio drugove na cedilu (51. i 56. minut), međutim i sa igračem manje Atletiko je imao dve-tri dobre šanse za gol, a najbolju Fernando Tores, kojem je Kameni skinuo čist zicer u 79. minutu.

Od tog trenutka počela je inicijativa tima koji je do večeras zabeležo samo jedan trijumf u poslednjih osam mečeva i koji je u prethodne dve nedelje blamoidno eliminisan iz Kupa kralja sa dva poraza od nižerazrednog Mirandesa (2:1 i 0:1). Bruku je uspeo da ublaži bivši napadač Selte i Almerije, Čarls, koji je imao dve dobre šanse i u prvom poluvremenu i koji bez pomoći Godina ne bi stigao do šestog gola u sezoni.

Prema pravilima, s obzirom na to da Čarlsov udarac nije išao u okvir gola, to je trebalo da bude autogol defanzivca Atletika, ali mu za sada nije pripisan.

Ipak, Simeoneu je pripisan poraz koji je grubo prekinuo seriju od devet pobeda crveno-belih, koji su u prvom poluvremenu imali više od igre sve do 40. minuta, ali koji pre svega zahvaljujući iskusnom Kamenom nisu dali gol. Ni Gabi, ni Karasko, ni Lusijano Vijeto. Kada je inicijativa Madriđana utihnula, velike prilike za gol imali su Čarls u 37. i Huan Karlos u 41. minutu, prvom je udarac odbranio Jan Oblak, a drugi je tukao visoko preko prečke sa svega 15 metara udaljenosti.

Početak drugog poluvremena obeležila je oprezna igra, bez mnogo šansi, a onda je utakmica "otvorena" posle isključenja Gabija, kojem Antonio Mateu Lahoz nije mogao da oprosti drugi oštar start u razmaku od pet minuta.

Antoan Grizman u 58. i Duje Čop u 60. minutu nisu se dobro snašli u dobrim šansama, potom se (po ko zna koji put) obrukao Tores, što je na kraju surovo kažnjeno!

Selta igra divan fudbal! "Tika-taka" se igra, i to dobro, u Galiciji. Selta nastavlja da beleži dobre rezultate i postiže lepe golove. Tri puta po 2:0 u Primeri...

Posle neprijatnih Real Madrid - Rajo Valjekano 10:2, u nedelju uveče "došla" su tri rezultata 2:0 na terenima španske Primere.

Na najlepši način pobedili su fudbaleri Selte, koji su divnim akcijama, "tika-taka" načinom igre, zabeležili pobedu u gostima nad Granadom, dok je Atletik Bilbao kod kuće istim rezultatom pobedio Levante, a Viljareal nastavio seriju dobrih rezultata i dva gola dao Real Sosijedadu u San Sebastijanu.

Selta je, bez najboljeg igrača, povređenog plejmejkera Nolita, do tri boda stigla golovima u prvom poluvremenu. Prvo se Fabijan Oreljana ušetao u mrežu u 21. minutu, a onda i Jago Aspas nastavio da postiže golove, deveti u sezoni dao je u 45. minutu za konačnih 0:2.

Aspasu, koji pre dve sezone nije dao ni gol na 14 mečeva za Liverpul, a prošle samo dva igrajući za Sevilju, očigledno prija svetlo plavi dres kluba sa "Balaidosa", s obzirom na to da je pre odlaska na "Enfild" dao 38 golova za Seltu.

Klub iz Galicije, iz Viga, grada poznatog po tome što ga zapljuskuje ledena struja sa Atlantika, pa ni na 30 stepeni leti nije nimalo lako ući u vodu, ima pet pobeda i remi u poslednjih šest mečeva, tako da je kriza s kraja oktobra i početka novembra definitvno prevaziđena. U tih mesec dana, Selta je dobila jedan od četiri meča u Primeri i doživela poraze od Reala, Valensije i La Korunje.

S 31 bodom, ekipa Eduarda Berica približila se trećeplasiranom Realu na dva boda zaostatka.

A, Seltu prati - Viljareal!

"Žuta podmornica", nakon što je u prošlom kolu pobedom od 1:0 na "El Madrigalu" samo produbila krizu Reala i poljuljala poziciju Rafe Beniteza, ove večeri stigla je do trećeg ligaškog trijumfa u nizu, protiv ekipe koja evidentno u krizi i kojoj smena Dejvida Mojesa nije donela drastičnu promenu forme.

Četvrti poraz Real Sosijedadu u poslednjih pet kola, uz pobedu nad Eibarom u međuvremenu, kreirao je tandem Sedrik Bakambu/Denis Suarez.

Bakambu je dva puta asistirao Suarezu za golove, prvo u 27, pa u 88. minutu, s tim da Suarez nije "ispao" fer prema saigraču, jer je u finišu utakmice odlučio da sam završi akciju, umesto da uposli kolegu iz napada koji je bio potpuno sam i koji mu je dodao loptu na pravi način i u prvom delu igre.

Ipak, nema dileme da će temperamentni trener Marselinjo uspeti da odljuti Bakambua, koji nije proslavio drugi Suarezov gol.

Na "San Mamesu" rutinska pobeda Baksijaca nad poslednjeplasiranim Levanteom, koji ima samo jednu pobedu u poslednjih 11 mečeva i kojem je ovo bio treći poraz u nizu.

Crveno-belima je ovaj trijumf bio preko potreban, nakon osvojenog boda u poslednja tri kola, a došao je preko San Hozea u 55. i Injakija Vilijamsa u 88. minutu.

REZULTATI:

Real Madrid – Rajo Valjekano 10:2 (4:2)
/Danilo 3, Bejl 25, 41, 61, 70, Ronaldo pen 30, 53, Benzema 48, 79, 90 – Amaja 10, Hozabed 12/

Atletik Bilbao – Levante 2:0 (0:0)
/San Hoze 55, Vilijams 82/

Granada – Selta 0:2 (0:2)
/Oreljana 21, Aspas 45/

Real Sosijedad – Viljareal 0:2 (0:1)
/Suarez 27, 88/

Malaga – Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
/Čarls 86/

Sporting Hihon – Barselona (odloženo za 17. februar)

U subotu:

Valensija – Hetafe 2:2 (2:2)
/Alkaser 15, Mina 35 – Saravija 10, Lafita 22/

Espanjol – Las Palmas 1:0 (0:0)
/Kaisedo 66/

Betis – Sevilja 0:0

Deportivo – Eibar 2:0 (1:0)
/Perez 41, Aribas 73/

TABELA: Barselona (-1) 35, Atletiko Madrid 35, Real Madrid 33, Selta Vigo 31, Viljareal 30, Deportivo La Korunja 26, Atletik Bilbao 24, Sevilja 23, Valensija 22, Eibar 21, Espanjol 20, Betis 20, Malaga 17, Real Sosijedad 16, Hetafe 16, Sporting Hihon (-1) 15, Granada 14, Rajo Valjekano 14, Las Palmas 13, Levante 11.

Komentari / 0

Ostavite komentar