Ухапшено 5 лица због кријумчарења новца

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ данас су, у оквиру истраге кријумчарења новца у Хрватску, претресли 17 локација на ширем подручју БиХ и пронашли више од 200.000 евра, који ће бити привремено одузети.

Босна и Херцеговина 21.12.2015 | 14:52
Ухапшено 5 лица због кријумчарења новца

Оперативна акција "Курир" проведена је у сарадњи са полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта, МУП-а Тузланског и Посавског кантона, саопштено је из Сипе.

Осумњичени се терете да су од августа 2014. до децембра ове године удружено дјеловали тако да су у више наврата из БиХ, преко Граничног прелаза Орашје, у Хрватску нелегално преносили новац у готовини, полагали на банковне рачуне отворене у банкама на територији Хрватске, а потом слали правним и физичким лицима на рачуне отворене у пословним банкама у Кини.

Робу купљену новцем који је пребациван на рачуне у кинеским банкама осумњичена лица су продавала "на црно" на подручју БиХ.

Незаконитим активностима осумњичених лица изнесен је новац у вриједности већој од 23,4 милиона КМ, чиме су оштетили Буџет БиХ за више од три милиона КМ.

Акцији је претходила вишемјесечна сложена криминалистичка истрага у оквиру које су документоване незаконите активности осумњичених особа и правних лица.

Приликом претреса пронађено је више од 200.000 КМ, оружје, пословна документација, више путничких и теретних возила која ће бити привремено одузета.

Више информација Сипа је најавила по завршетку претреса.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

е

21.12.2015 14:05

ХВАТАЈУ СиТНЕ "КОКОСАРЕ" А ОНИ СТО ИЗНОСЕ МИЛИОНЕ ИМАЈУ СЛОБОДАН ПРОЛАЗ ::ДОКЛЕ ?

ОДГОВОРИТЕ