Енрике: Нису важне титуле него како их освајамо!

Луис Енрике освојио је и пету титулу са Барселоном као тренер и после победе над Ривер Платом истакао је како није само важан њихов број, него и начин на који их Барселона осваја.

Фудбал 21.12.2015 | 17:40
Енрике: Нису важне титуле него како их освајамо!

Победом над Ривер Платом у Јапану Барселона је освојила титулу клупског првака Света, за чак пети трофеј у сјајној 2015. години за овај каталонски клуб. Меси и Суарез су били прецизни против првака Јужне Америке и ниједног тренутка није изгледало као да ће Ривер успети да угрози Барселону.

Покушавали су да парирају борбеношћу, али то није надвладало квалитет Барсе...

Енрике је имао много проблема пред финале јер су и Лионел Меси и Нејмар били "ровити", али им је он ипак указао шансу од првог минута, а управо су њих двојица били једни од најбољих играча на терену. Овом одлуком Енрике је показао колико му је важан трофеј Светског клупског првенства.

"Завршити ову сјајну годину са петом титулом – то је био јасан циљ за нас. Успели смо у томе", почео је причу са новинарима после победе над Ривером.

"У фудбалу је увек тешко константно побеђивати... И није само важан број титула, важан је и начин на који се долази до њих. А Барсин стил фудбала остаје допадљив за све оне који воле фудбал. Ови играчи су јединствени, они играју бриљантно".

Ђозеп Бартомеу председник Барселоне је такође честитао играчима на освајању нове титуле...

"Овај тим се није уморио од побеђивања. Морамо бити поносни на играче које имамо и на Луиса Енрикеа који је најбољи тренер кога смо могли да доведемо".

Сетио се и освајање прве Лиге шампиона у овом веку, у сезони 2005-06.

"Већ више од десет година ми доминирамо светским фудбалом. Роналдињо нам је вратио осмех на лице све до експлозије Лионела Месија, несумњиво најбољег фудбалера данашњице", закључио је Бартомеу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СИРОМАХ

21.12.2015 17:03

Боли вас тренере,играче ко како,када вамама је вазна лова,а ње имате висе него довољно!!!Папци једни!!!!

ОДГОВОРИТЕ