Enrike: Nisu važne titule nego kako ih osvajamo!

Luis Enrike osvojio je i petu titulu sa Barselonom kao trener i posle pobede nad River Platom istakao je kako nije samo važan njihov broj, nego i način na koji ih Barselona osvaja.

Fudbal 21.12.2015 | 17:40
Enrike: Nisu važne titule nego kako ih osvajamo!

Pobedom nad River Platom u Japanu Barselona je osvojila titulu klupskog prvaka Sveta, za čak peti trofej u sjajnoj 2015. godini za ovaj katalonski klub. Mesi i Suarez su bili precizni protiv prvaka Južne Amerike i nijednog trenutka nije izgledalo kao da će River uspeti da ugrozi Barselonu.

Pokušavali su da pariraju borbenošću, ali to nije nadvladalo kvalitet Barse...

Enrike je imao mnogo problema pred finale jer su i Lionel Mesi i Nejmar bili "roviti", ali im je on ipak ukazao šansu od prvog minuta, a upravo su njih dvojica bili jedni od najboljih igrača na terenu. Ovom odlukom Enrike je pokazao koliko mu je važan trofej Svetskog klupskog prvenstva.

"Završiti ovu sjajnu godinu sa petom titulom – to je bio jasan cilj za nas. Uspeli smo u tome", počeo je priču sa novinarima posle pobede nad Riverom.

"U fudbalu je uvek teško konstantno pobeđivati... I nije samo važan broj titula, važan je i način na koji se dolazi do njih. A Barsin stil fudbala ostaje dopadljiv za sve one koji vole fudbal. Ovi igrači su jedinstveni, oni igraju briljantno".

Đozep Bartomeu predsednik Barselone je takođe čestitao igračima na osvajanju nove titule...

"Ovaj tim se nije umorio od pobeđivanja. Moramo biti ponosni na igrače koje imamo i na Luisa Enrikea koji je najbolji trener koga smo mogli da dovedemo".

Setio se i osvajanje prve Lige šampiona u ovom veku, u sezoni 2005-06.

"Već više od deset godina mi dominiramo svetskim fudbalom. Ronaldinjo nam je vratio osmeh na lice sve do eksplozije Lionela Mesija, nesumnjivo najboljeg fudbalera današnjice", zaključio je Bartomeu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SIROMAH

21.12.2015 17:03

Boli vas trenere,igrače ko kako,kada vamama je vazna lova,a nje imate vise nego dovoljno!!!Papci jedni!!!!

ODGOVORITE