ПЛ: Вотфорд ''бламирао'' Ливерпул, ''нула'' Свонсија и ВХЈ!

"Редси" играју по систему топло-хладно, а против Вотфорда су пружили једну од најгорих партија ове сезоне и поражени су 3:0. Викенд у Премијер лиги закључујемо утакмицом без голова коју су одиграли Свонси и Вест Хем. Али узбуђења није мањкало...

Фудбал 21.12.2015 | 15:00
ПЛ: Вотфорд ''бламирао'' Ливерпул, ''нула'' Свонсија и ВХЈ!

У претходној утакмици је Симон Мињоле оставио лош утисак на Јиргена Клопа, па је из тог разлога указао шансу резервног голману Адаму Богдану коме је утакмица против Вотфорда била деби у дресу "редса", али ни то им није помогло...

ВОТФОРД - ЛИВЕРПУЛ 3:0 (2:0)

"Стршљенови" су "изуједали" Ливерпул и убедљиво славили са чак три гола разлике, а велики утицај на резултат имале су очајне реакције голмана и одбрамбених играча испред њега. Са четвртом победом у низу Вотфорд се попео на чак седмо место на табели, а Ливерпул наставља да игра по систему топло-хладно... А у недељу су баш били ледени.

Све је почело као из снова за Вотфорд.

После корнера Адам Богдан је био несигуран и није из прве ухватио лопту, а млади фудбалер Челсија Нејтан Аке је срећно убацио лопту у мрежу, што је његов први гол у каријери. Судија је можда и могао да покаже фаул, али је ипак "остао нем"...

Већ после 15 минута било је 2:0. Трој Дини је "избацио" Игала који је имао дуел са Шкртелом, а Словак је неспретно реаговао и само наместио лопту за Нигеријца који је шутирао у супротни угао и погодио.

Гора вест за Јиргена Клопа од другог примљеног гола била је повреда Мартина Шкртела, па је после Дејана Ловрена изгубио и другог стандардног штопера, а уместо њега је централног бека играо Лукас. Клоп је покушао хазардерски увођењем Оригија, али се Белгијанац није данас истакао.

У наставку су Хендерсон, Лалана и Кутињо претили Еруељу Гомесу, али је гол пао на другој страни. Игало је пропустио неколико шанси, али је набачај Валона Бехрамија у 85. минуту искористио и постигао свој први гол главом ове сезоне. За бламирање Ливерпула!

Иако је у питању једина утакмица 17. кола Премијер лиге која је завршена без голова, додуше остаје нам дуел Ситија и Арсенала у понедељак, далеко од тога да је била најдосаднија. Свонси је отпочетка меча покушао да притисне Вест Хем, док су се "чекићари" као и обично у гостима ослонили на контру, али голова није било...

СВОНСИ - ВЕСТ ХЕМ 0:0

Два тима су у меч ушла са шест узастопних утакмица у којима нису остварили победу, а свакако да такав развој ситуације више брине тим из Велса који се дуго налази у зони испадања. Ипак, упркос свим напорима нису успели да упишу три бода, па ће и на Божић бити тим који је ближи одласку у Чемпионшип.

Након што су у прошлом мечу несрећно изгубили од Манчестер ситија у трећем минуту надокнаде, ни седам дана касније нису били срећнији. Са доминантним поседом лопте од 70% у првом полувремену створили су чак осам шанси, док су ипак најбољу имали у другом полувремену.

После једног корнера и куршлуса у шеснаестерцу Вест Хема, лопта се одбила на ивицу казненог простора одакле је по њој распалио Џек Корк, али је маестрални Адријан одбрани овај покушај. Шансе су имали и Ки, Сигурдсон, Гомис и Шелви, док је на другој страни Вест Хем претио преко Јелавића, али узалуд.

Свонсију сада преостаје да потпише новог менаџера и да тако избори опстанак. Подсетимо, Гари Монк је отпуштен пре два кола, а од тада се као потенцијалне замена најчешће спомињу Дејвид Мојес и Марсело Бијелса.

Судећи по начину на који су играли "лабудови", ово је тим за Аргентинца.

РЕЗУЛТАТИ 17. КОЛА:

Вотфорд - Ливерпул 3:0 (2:0)
/Аке 3, Игало 15, 85/

Свонси - Вест Хем 0:0

у суботу:

Челси - Сандерленд 3:1 (2:0)
/Ивановић 5, Педро 13, Оскар 50п - Борини 53/

Евертон - Лестер 2:3 (1:1)
/Лукаку 32, Мираљас 89 - Махрез 27п, 66п, Оказаки 69/

Манчестер јунајтед - Норич 1:2 (0:1)
/Марсијал 66 - Џером 38, Тетеј 54/

Саутемптон - Тотенхем 0:2 (0:2)
/Кејн 40, Али 43/

Стоук - Кристал Палас 1:2 (0:1)
/Кркић 76п - Викам 45+1п, Ли 89/

Вест Бромвич Албион - Борнмаут 1:2 (0:0)
/Меколи 80 - Смит 52, Даниелс 87п/

Њукасл - Астон Вила 1:1 (1:0)
/Колоћини 38 - Ају 62/

у понедељак:

Арсенал - Манчестер сити 21.00

ТАБЕЛА: Лестер 38, Арсенал (-1) 33, Манчестер с. (-1) 32, Тотенхем 29, Манчестер ј. 29, Кристал Палас 29, Вотфорд 28, Вест Хем 25, Ливерпул 24, Евертон 23, Стоук 23, Саутемптон 21, ВБА 20, Борнмаут 19, Челси 18, Норич 17, Њукасл 17, Свонси 15, Сандерленд 12, Астон Вила 7.

Коментари / 0

Оставите коментар