PL: Votford ''blamirao'' Liverpul, ''nula'' Svonsija i VHJ!

"Redsi" igraju po sistemu toplo-hladno, a protiv Votforda su pružili jednu od najgorih partija ove sezone i poraženi su 3:0. Vikend u Premijer ligi zaključujemo utakmicom bez golova koju su odigrali Svonsi i Vest Hem. Ali uzbuđenja nije manjkalo...

Fudbal 21.12.2015 | 15:00
PL: Votford ''blamirao'' Liverpul, ''nula'' Svonsija i VHJ!

U prethodnoj utakmici je Simon Minjole ostavio loš utisak na Jirgena Klopa, pa je iz tog razloga ukazao šansu rezervnog golmanu Adamu Bogdanu kome je utakmica protiv Votforda bila debi u dresu "redsa", ali ni to im nije pomoglo...

VOTFORD - LIVERPUL 3:0 (2:0)

"Stršljenovi" su "izujedali" Liverpul i ubedljivo slavili sa čak tri gola razlike, a veliki uticaj na rezultat imale su očajne reakcije golmana i odbrambenih igrača ispred njega. Sa četvrtom pobedom u nizu Votford se popeo na čak sedmo mesto na tabeli, a Liverpul nastavlja da igra po sistemu toplo-hladno... A u nedelju su baš bili ledeni.

Sve je počelo kao iz snova za Votford.

Posle kornera Adam Bogdan je bio nesiguran i nije iz prve uhvatio loptu, a mladi fudbaler Čelsija Nejtan Ake je srećno ubacio loptu u mrežu, što je njegov prvi gol u karijeri. Sudija je možda i mogao da pokaže faul, ali je ipak "ostao nem"...

Već posle 15 minuta bilo je 2:0. Troj Dini je "izbacio" Igala koji je imao duel sa Škrtelom, a Slovak je nespretno reagovao i samo namestio loptu za Nigerijca koji je šutirao u suprotni ugao i pogodio.

Gora vest za Jirgena Klopa od drugog primljenog gola bila je povreda Martina Škrtela, pa je posle Dejana Lovrena izgubio i drugog standardnog štopera, a umesto njega je centralnog beka igrao Lukas. Klop je pokušao hazarderski uvođenjem Origija, ali se Belgijanac nije danas istakao.

U nastavku su Henderson, Lalana i Kutinjo pretili Eruelju Gomesu, ali je gol pao na drugoj strani. Igalo je propustio nekoliko šansi, ali je nabačaj Valona Behramija u 85. minutu iskoristio i postigao svoj prvi gol glavom ove sezone. Za blamiranje Liverpula!

Iako je u pitanju jedina utakmica 17. kola Premijer lige koja je završena bez golova, doduše ostaje nam duel Sitija i Arsenala u ponedeljak, daleko od toga da je bila najdosadnija. Svonsi je otpočetka meča pokušao da pritisne Vest Hem, dok su se "čekićari" kao i obično u gostima oslonili na kontru, ali golova nije bilo...

SVONSI - VEST HEM 0:0

Dva tima su u meč ušla sa šest uzastopnih utakmica u kojima nisu ostvarili pobedu, a svakako da takav razvoj situacije više brine tim iz Velsa koji se dugo nalazi u zoni ispadanja. Ipak, uprkos svim naporima nisu uspeli da upišu tri boda, pa će i na Božić biti tim koji je bliži odlasku u Čempionšip.

Nakon što su u prošlom meču nesrećno izgubili od Mančester sitija u trećem minutu nadoknade, ni sedam dana kasnije nisu bili srećniji. Sa dominantnim posedom lopte od 70% u prvom poluvremenu stvorili su čak osam šansi, dok su ipak najbolju imali u drugom poluvremenu.

Posle jednog kornera i kuršlusa u šesnaestercu Vest Hema, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora odakle je po njoj raspalio Džek Kork, ali je maestralni Adrijan odbrani ovaj pokušaj. Šanse su imali i Ki, Sigurdson, Gomis i Šelvi, dok je na drugoj strani Vest Hem pretio preko Jelavića, ali uzalud.

Svonsiju sada preostaje da potpiše novog menadžera i da tako izbori opstanak. Podsetimo, Gari Monk je otpušten pre dva kola, a od tada se kao potencijalne zamena najčešće spominju Dejvid Mojes i Marselo Bijelsa.

Sudeći po načinu na koji su igrali "labudovi", ovo je tim za Argentinca.

REZULTATI 17. KOLA:

Votford - Liverpul 3:0 (2:0)
/Ake 3, Igalo 15, 85/

Svonsi - Vest Hem 0:0

u subotu:

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Ivanović 5, Pedro 13, Oskar 50p - Borini 53/

Everton - Lester 2:3 (1:1)
/Lukaku 32, Miraljas 89 - Mahrez 27p, 66p, Okazaki 69/

Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
/Marsijal 66 - Džerom 38, Tetej 54/

Sautempton - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 40, Ali 43/

Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Krkić 76p - Vikam 45+1p, Li 89/

Vest Bromvič Albion - Bornmaut 1:2 (0:0)
/Mekoli 80 - Smit 52, Daniels 87p/

Njukasl - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Koloćini 38 - Aju 62/

u ponedeljak:

Arsenal - Mančester siti 21.00

TABELA: Lester 38, Arsenal (-1) 33, Mančester s. (-1) 32, Totenhem 29, Mančester j. 29, Kristal Palas 29, Votford 28, Vest Hem 25, Liverpul 24, Everton 23, Stouk 23, Sautempton 21, VBA 20, Bornmaut 19, Čelsi 18, Norič 17, Njukasl 17, Svonsi 15, Sanderlend 12, Aston Vila 7.

Komentari / 0

Ostavite komentar