ИТА: Јуве једва, преокрет Михе, црвени за Џека, Лацију дерби, Рома најзад!

Очекивано, Јувентус је наставио серију побједа иако је мало недостајало и да не буде тако! Џеко поручио судији да "одј*бе", па добио црвени! Бх. нападач у 75. минуту тражио је једанаестерац од судије Андрее Ђервасонија, затим га је опсовао, па га је арбитар без размишљања послао у свлачионицу. "Пипита" наставља голгетерски низ. Миха се играо са отказом, а онда - преокрет! Интер - Лацио: 3 гола, 2 црвена, пенал, драма!

Фудбал 21.12.2015 | 14:20
ИТА: Јуве једва, преокрет Михе, црвени за Џека, Лацију дерби, Рома најзад!

Седму узастопну, а укупно 10. у првенству Италије забиљежио је у Модени против Карпија (1:3) послије преокрета за који је најзаслужнији био двоструки стријелац Марио Манџукић.

Посљедњи пут Јуве је горчину пораза осјетио 28. октобра против Сасуола (1:0) и од тада, након неоубичајено лошег старта, нанизао је седам тријумфа и стигао до друге позиције на табели. Додуше вјероватно на кратко због утакмица Наполија и Фиорентине.

Аргентинац Пауло Дибала је у трећем минуту љевицом "отворио" меч 17. кола Серије А за "бјанконере", који су у недјељу били "људи у црном", али је лопта прохујала изнад пречке.

Домаћин је такође кренуо без респекта према фаворизованом ривалу пред пуним стадионом "Алберто Браља" у Модени, гдје је Јуве посљедњи пут гостовао у Серији Б истоименом тиму 2008. године.

Такав приступ уродио је плодом у 15. минуту након сјајног лажњака Марка Боријела, који је поломио "кичму" дефанзивцу гостију Леонарду Бонућију и пласирао лопту у мрежу - 1:0.

Само три минута касније, Сами Кедира се нашао у шанси, голман Карпија Вид Белец је успио да одбрани, али није могао ништа против хрватског нападача, који је "одбијанац" закуцао за изједначење - 1:1.

За преокрет у финишу првог дијела постарао се поново Манџукић, рутински завршивши идеалан центаршут Француза Патриса Евре - 1:2.

У наставку је већ у 50. минуту Пол Погба ријешио питање побједника - избјегао је офсајд замку и послије дубинске лопте Клаудија Маркизија, примирио на груди и матирао словеначког голмана - 1:3.

"Стара дама" је до краја постигла још један гол, али је оправдано поништен због офсајда прекинувши огромно радовање дебитанта у торинском тиму Данијелеа Руганија.

У другом минуту судијске надокнаде драма!

Гости су се већ опустили и то умало да Карпи казни - најприје је Бонући убацио лопту у властиту мрежу преваривши голмана Ђалуиђија Буфона, да би у сљедећем нападу домаћин пропустио стопостотну шансу, али се Лоронцо Лоло није снашао.

Џеко поручио судији да "одј*бе", па добио црвени! Бх. нападач у 75. минуту тражио је једанаестерац од судије Андрее Ђервасонија, затим га је опсовао, па га је арбитар без размишљања послао у свлачионицу. "Пипита" наставља голгетерски низ.

Рома је коначно, након седам сушних кола, славила у Серији А.

Није то била игра за памћење, али бодови су коначно остали на "Олимпику", па ће "вучица" 2016. годину ипак дочекати са каквим-таквим шансама за највиши пласман.

Рома - Ђенова 2:0 (1:0)

Како се то обично каже, Рома је повела "ни из чега", више срећно него спретно, у 42. минуту. Лука Дињ центрирао је са лијеве стране, Езекијел Муњоз неспретно је спустио лопту директно на ногу Алесандру Флоренцију, који је са петерца матирао Матију Перина.

Бочни играч Роме након постигнутог гола отрчао је у загрљај тренеру Рудију Гарсији. Помало чуди овај потез, с обзиром да се данима већ прича да су и играчи "вучице" окренули леђа тренеру и да чекају његову смјену. Да ли је Флоренци славио гол или пожелио срећан пут француском стручњаку? Биће познато у наредним данима.

Прије водећег гола, скоро да се ништа није дешавала на терену. А ни након њега.

Некадашњи капитен Црвене звезде Дарко Лазовић прилику је добио од првог минута другог полувремена умјесто Дијега Капела и запријетио већ у 49. минуту. Ипак, Војчек Шћесни сјајном интервенцијом спасио је свој гол.

Посљедњих 15 минута Рома је одиграла са играчем мање јер је искључен Един Џеко. Бх. фудбалер судији Андреи Ђервасонију поручио је на енглеском језику да "одј*бе" (Фуцк Офф), након што није досудио једанаестерац за Рому, а овај му је показао директан црвени картон.

Резервиста Умар Садик у 82. минуту замијенио је Мухамеда Салаха, а само седам минута касније постигао је свој први гол у Серији А. Млади Нигеријац, који ће у фебруару напунити 19 година, одлично се снашао у шеснаестерцу гостију и главом запечатио судбину Ђеновљана.

Миха се играо са отказом, а онда - преокрет!

Први пут ове сезоне "росонери" су успели да стигну и престигну предност ривала. Можда су сачували и посао свом тренеру...

Није немогуће да би пораз значио и отказ!

Отуда је овај преокрет "росонера", први ове сезоне, добио на важности...

Када је почетком јуна стигао на клупу Милана, сви у табору "росонера" очекивали су да ће Синиша Михајловић коначно извући Миланезе из сивила. Након првог полувремена 17. кола Серије А, изгледало је да ће српски тренер и његов тим доживети још један шамар, и то у гостима против дебитанта у Серији А, Фрозинонеа.

Ипак, других 45 минута донело је потпуни преокрет и игру по жељи Михајловића (да ли због "фена" у свлачионици, не знамо). Пред новогодишњу паузу Милан је остварио победу за шесто место на табели Серије А.

У Риму: Фрозиноне - Милан 2:4 (1:0)!

До јуче, Милан је изгубио свих пет утакмица у којима је имао заостатак.

Доминирао је Милан у првом полувремену, али је Фрозиноне искористио једну прилику и на одмор отишао са голом предности. Одличан контранапад одиграли су домаћи, Федерико Дионизи је са центра послао милиметарски прецизан пас према Данијелу Ћофанију, који је рутински погодио мрежу гостију.

Ипак, Милан је на гол из контре одговорио на идентичан начин!

Милански црно-црвени истрчали су сјајну контру у 50. минуту. Акција је кренула од Карлоса Баке, лопта је стигла до Кеисукеа Хонде, који је уочио усамљеног Игњасиа Абатеа на десној страни, а овај није оклевао ни секунд, већ је снажно шутирао и Никола Леали није имао шансе, 1:1.

За само четири минута Милан је стигао до преокрета, и то преко Баке. Колумбијац је постигао осми гол ове сезоне, да би Алекс у 77. минуту потврдио тријумф "росонера".

Све што су фудбалери Фрозинонеа успели да ураде до краја је да постигну утешни гол, поново преко Дионизија, међутим то није било све јер је Ђакомо Бонавентура у судијској надокнади вратио два гола предности Милану, за коначних 2:4.

Сампдорија је поприлично лако дошла до победе против Палерма, док је вредне бодове у гостима освојио Удинезе, и то са играчем мање у Торину.

Интер - Лацио: 3 гола, 2 црвена, пенал, драма!

Последњи меч Серија А пред паузу није донео добар фудбал, али јесте све остало. Искључен Милинковић-Савић.

Какав начин да се затвори полусезона у Серији А!

Баш, онако, 'талијански...

Од фудбала, модерног, лепог, допадљивог - ни "ф", али свега осталог је било!

Лидер Интер доживео је други пораз ове сезоне на "Ђузепе Меаци", прекинуо низ непобедивости који је трајао два и по месеца и то тако што је Бразилац Фелипе Мело неконтролисаност од првог до последњег минута крунисао скривљеним пеналом у 86. минуту и потом дивљачким фаулом за искључење у 90. минуту.

Мелов поклон, када је овај превише срчани фудбалер без икакве потребе узјахао нашег Сергеја Милинковић-Савића у свом шеснаестерцу (Србин је, иначе, био окренут леђима голу, а лопта коју је желео да прими била је спора), у победу Лација претворио је капитен Римљана Антонио Кандрева и то након што му је Самир Хандановић одбранио пенал!

Али, није било никога да "покупи" тај отпадак, па је Кандрева вратио лопту у мрежу за коначних: Интер - Лацио 1:2 (0:1).

"Неразури" су вечерас пред скоро 60.000 својих навијача изгубили од тима који у Серији А никога није победио још од 25. октобра и који је од тада освојио ДВА од могућег 21 бода (0-2-5)!?

Кандрева је успавану одбрану Интера казнио у 5. минуту оштрим ударцем са ивице шеснаестерца, након корнера, што је веома "јефтина фора" с обзиром на то да се ради о два тима који играју тврдо, тактички углавном одговорно и надасве дефанзивно. Али, тада на Кандреву нико није пазио и Хандановић је вадио лопту из мреже.

Потом је уследило једно велико ништа, које је могло да буде прекинуто другим голом Лацијала после велике грешке Марцела Брозовића, но кад то Римљани нису искористили, били су кажњени - до тада неприметни капитен "неразура" Мауро Икарди постигао је леп погодак и наговестио излазак из кризе у 61. минуту, али Интер ни то није успело да пробуди.

Можда и најгору партију екипе Роберта Манћинија, после шокантних Интер - Фиорентина 1:4 (27. септембар), "крунисао" је Мело поменутим "лудоријама", које су завршене када је дивљачку ударио Лукаса Биљу копачком у пределу рамена, а онда се потрудио да крампони стигну и до врата и лица аргентинског везисте, па је сасвим оправдано отишао раније у свлачионицу.

Испратио га је и Милинковић-Савић који је у 92. минуту добио други жути картон због "профи" фаула на средини терена, а са десеторицом на терену Интер је имао последњу шансу на утакмици, али Икарди није успео да се реваншира Кандреви у пуној мери и поравна на 2:2.

Адем Љајић заменио је невидљивог Стевана Јоветића у другом полувремену, али се само уклопио у опште сивило лидера на табели, који је овим поразом дозволио конкуренцији да се консолидује током паузе. Филип Ђорђевић ушао је у игру у финишу меча уместо Алесандра Матрија, док Душан Баста није био у протоколу.

Интер 36, Фиорентина 35, Наполи 35, Јувентус 33, Рома 32, Милан 28.

Ако ништа више, може ли неизвесније?

Серија А, 17. коло:

Фрозиноне - Милан 2:4 (1:0)
/Ћофани 19, Дионизи 84 - Абате 50, Бака 54, Алекс 77, Бонавентура 90+3/

Сампдорија - Палермо 2:0 (0:0)
/Соријано 53, Иван 76/

Торино - Удинезе 0:1 (0:1)
/Перица 41/

Аталанта - Наполи 1:3 (0:0)
/Гомез 54 - Хамшик пен 51, Игуаин 62, 85/

Фиорентина - Кјево 2:0 (2:0)
/Калинић 20, Иличић 32/

Верона - Сасуоло 1:1 (1:1)
/Тони 39 - Флокари 35/

Рома - Ђенова 2:0 (1:0)
/Флоренци 42, Садик 89/

Карпи - Јувентус 2:3 (1:2)
/Боријело 15, Бонући аутогол 90+2 - Манџукић 18, 41, Погба 50/

Интер - Лацио 1:2

ТАБЕЛА: Интер 36, Фиорентина 35, Наполи 35, Јувентус 33, Рома 32, Милан 28, Сасуоло (-1) 27, Емполи 27, Аталанта 24, Лацио 23, Кјево 22, Торино (-1) 22, Удинезе 21, Сампдорија 20, Болоња 19, Палермо 18, Ђенова 16, Фрозиноне 14, Карпи 10, Верона 8.

Коментари / 0

Оставите коментар